• DOLAR 34.072
  • EURO 38.003
  • ALTIN 2803.295
  • ...
Gazze hükümeti: 2 MİLYON KİŞİYİ İNSANİ BİR FELAKET BEKLİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'deki hükümetten yapılan açıklamada, yerinden edilenlerin kaldıkları çadırların yüzde 74'ünün kullanılamaz durumda olduğu, 135 bin çadırdan 100 bininin yıprandığı için acilen değiştirilmesi gerektiği ifade edildi. Naylon, kumaş ve ahşaptan yapılan çadırların, 11 aydır devam eden savaş ve göçün yanı sıra güneş ışınlarına maruz kalma nedeniyle yıpranıp kullanılamaz hale geldiği bildirildi. Bu şartlarda kış mevsiminin kapıya dayandığı ve 2 milyon insanın barınaksız kalmasıyla sonuçlanacak insani bir felaketin yaşanacağı kaydedildi. İşgal rejiminin sınır kapılarını kapatması nedeniyle 250 bin çadır ve konteynerin Gazze'ye giriş yapamadığı bilgisine yer verilen açıklamada, uluslararası toplum ile kurumlara, 2 milyon insanı kışın soğuğundan ve yazın sıcağından koruyacak uygun barınaklar temin etme çağrısı yapıldı.  AA

israil barbarlığı durmuyor:

6’SI ÇOCUK 26 FİLİSTİNLİ ŞEHİD OLDU

Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine dün sabah saatlerinde düzenlenen işgal saldırılarında, aralarında 6 çocuğun da bulunduğu 26 Filistinli şehid oldu.

Haber Merkezi

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, işgalcilerin Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine gerçekleştirdiği hava ve topçu saldırılarında en az 26 Filistinli şehid olduğunu açıkladı. Basal’ın verdiği bilgilere göre, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun kasabasına düzenlenen topçu saldırısı sonucunda 2 Filistinli şehid oldu. Kentteki Ez-Zeytun Mahallesi'ndeki Zeytun Şehitleri Okulu'na düzenlenen saldırıda 2'si çocuk, biri kadın 5 Filistinli şehid oldu. İşgalin, Gazze'nin orta kesimindeki El-Megazi Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlediği saldırı sonucu en az 2 Filistinli şehid oldu. Güneydeki Han Yunus'ta ise Attar bölgesinde sığınmacıların kaldığı çadıra düzenlenen saldırıda bir Filistinli şehid oldu. (İLKHA)

Siyonistler

BATI ŞERİA'DAKİ BELDELERİ BASTI

Filistin topraklarını gasp eden işgalciler, asker eşliğinde, işgal altındaki Batı Şeria'da birçok köy ve beldeye baskın düzenleyerek Filistinlilerle saldırdı.

Ramallah

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, asker koruması altında gaspçı işgalciler, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinin kuzeyinde yer alan Umm Safa köyüne baskın düzenledi. İşgalcilerin Filistinlilerin evlerine rastgele ateş açması sonucu yaralananlar oldu. Umm Safa Köy Meclisi Başkanı Mervan Sabah da yaptığı açıklamada, İsrail askerleri himayesinde onlarca işgalci gaspçıların Umm Safa köyüne saldırısı sonucu iki Filistinlinin yaralandığını belirtti. İşgal rejimi askerleri ayrıca, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde yer alan Deyr Ebu Meşal beldesine baskın düzenledi. Tulkerim'in kuzeyindeki Zeyta kasabasına baskın düzenleyen işgal rejimi askerleri ile baskına tepki gösteren Filistinliler arasında arbede yaşandı. İşgalci askerler Filistinlilere karşı gerçek mermi ve zehirli gaz bombaları ile müdahale etti. İşgal rejimi askerleri ayrıca, Nablus'un güneyindeki üç belde ile El Halil kentine bağlı bazı beldelere de baskın düzenledi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal rejimi askerleriyle Filistin topraklarını gasp eden işgalcilerin saldırılarında 159'u çocuk 703 Filistinli katledildi.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir