• DOLAR 34.221
  • EURO 37.864
  • ALTIN 2926.496
  • ...
 `Temerrüdün Arkasında İsrail ve Amerika Var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde Kudüs Dayanışma Derneği desteği ve Aksa Platformu organizasyonuyla İstanbul Fatih Camisi`nde Cuma namazı sonrası bir araya gelen yüzlerce kişi Kudüs, Mısır ve Suriye katliamları protesto etti.

Programda 1948 İslami Hareket Lideri Şeyh Raid Salah`ın gönderdiği mektupta okundu.

 

Sisi`nin yaptığı darbe İslam dünyasına yapılmış bir darbedir
İslam dünyası olarak çok ciddi sınavlardan geçildiğini belirten Özgür Der Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Kurbanoğlu, "Son 3 yıldaki kazanımlarımızı, bizim Ortadoğu intifadaları olarak nitelendirdiğimiz, Tunus`tan Suriye`ye kadar, Mısır`ı, Fas`ı, Libya`yı tüm İslam dünyasını içine alan ve muhtemelen bütün bir İslam coğrafyasını içine alacak olan körfez ülkelerini de sarmalayacak olan hareketi önce Suriye`de ve ardından şimdi Mısır`da susturmaya geriye götürmeye çalışıyorlar. Mısır`da Emperyalizmin maşası olan Sisi`nin yaptığı darbe, bütün bir İslam dünyasına yapılmış bir darbedir. Mısır`ın hemen ardından temerrüt hareketi kendisini Gazze`de gösterdi. Mahmut Abbas`la gösterdi. Tunus`ta Nahda`nın üzerine yüklenerek gösterdi. Nahda`yı hükümetten düşürmeye çalışarak gösterdi." diye konuştu.

 

Temerrüdün arkasında İsrail ve Amerika`nın olduğunu söyleyen Kurbanoğlu, "Temerrüdün arkasında körfez ülkelerinin başındaki adamlar var. Ama bizi yaralayan bunlar değil. Bizi asıl yaralayan, Mursi`nin Mısır`ın tamamını temsil etmediğini söyleyenlerdir. Mursi iyi yönetemedi, Mursi diktatördü diyenlerdir." diye ifade etti.

 

"Darbecilerin yaptığı Mısırlıları köleleştirme operasyonudur"
Ayrıca etkinlikte bir konuşma yapan Mısır eski Vakıflar Bakanı Yardımcısı Dr. Cemal Abdüssettar, Mısır`da yaşananların halkı köleleştirme operasyonu olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Şu anda Mısır`da yaşananlar siyasi gelişmeler değil, siyasi rekabet değil yaşanan bir darbedir savaştır. Aynı zamanda bir haddi aşmadır. Siyasi rekabetlerde 6 bin tane şehit olmaz, 20 bin tane yaralı olmaz ve 13 bin tutuklu siyasi mahkum olmaz. Şu anda Mısırda yaşanan şey Mısırlıları köleleştirme operasyonudur, bir halkı köleliğe geri götürme operasyonudur. Yaşamakta olduğumuz şey yüzyıllardır devam edip günümüze kadar gelen zulüm ve baskıya geri dönülmesi içindir ve ben buradan söylüyorum bu asla gerçekleşmeyecek inşallah. Çünkü Mısır halkı bunları kabul etmedi ve etmeyecek, kanımızın son damlasına kadar savaşacağız." dedi.

 

"Tek bir ferdimiz kalıncaya kadar direneceğiz"
Mısır`da yaşanan tüm acılara rağmen asla bu gidişata boyun eğmeyeceklerinin altını çizen Abdüssettar, "Şu an Mısır`da mescitler yakılıyor insanları öldürüp cesetlerini de yakıyorlar. Üniversitelerde barışçıl protestolar gerçekleştiren öğrencilerin üzerine ateş açılıyor. Ve biz buradan şunu açıkça ilan ediyoruz, bizler asla bu gidişata boyun eğmeyeceğiz, ta ki tek bir ferdimiz kalana kadar. Mısır halkı direniş bayrağını asla yere düşürmeyecektir ve Allah`ın yardımının bizim için bir hayal olmadığına tam aksine bir hak olduğuna inanıyoruz. Buradan şunu açık bir şekilde ifade etmek istiyorum, gözümüzün önünde zaferin işaretlerini görüyoruz zafer yakındır." diyerek sözlerini noktaladı. (Enes Durmaz/Erkan Yavuz - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir