• DOLAR 34.229
  • EURO 37.909
  • ALTIN 2911.683
  • ...
Konya`da şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya`da Cuma namazını müteakip Şerafettin Camii yanında Anadolu Gençlik Derneği organizasyonu ile İslam coğrafyalarında şehit olan tüm Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazından önce Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak bir basın açıklaması gerçekleştirdikten sonra cenaze namazı Abdurrahman Korkmaz Hoca tarafından kıldırıldı.

Mehmet Parlak yaptığı basın açıklamasında, Türkiye`de ana haber bültenleri ve bu eksende kurgulanan bazı televizyon dizileri ile oluşturulan yapay gündemlerle milyonlarca insanın oyalandığını söyledi.

Parlak, "Dünyanın değişik bölgelerinde ve özellikle de İslam Coğrafyasında yaşanan acılar, yitirilen insanlar, akan kan ve dökülen gözyaşı gazetelerin dış haberler sayfasında kibrit kutusu kadar bir alanda sıradan haberler olarak verilmektedir." dedi.

"Tarihi ve olup bitenleri doğru okuduğumuzda yeryüzünde değişmez tek gündemin hak ile batılının mücadelesi olduğu görülecektir" diyen Parlak, "Yeryüzünde herkes için adalet ve barış isteyenlere karşı, kuvveti, çoğunluğu, bir ırka mensup olmayı ya da çıkarı esas alarak hareket edenler ellerinde bulunan üstün teknoloji, kitle imha silahları, biyolojik ve kimyasal silahların desteği ile masum ve mazlum halkları sömürmeye, sömürüye karşı direnenlerin ise kanlarını dökmeye devam etmektedirler." şeklinde konuştu. (İlyas Yavuz - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir