• DOLAR 34.108
  • EURO 37.985
  • ALTIN 2801.98
  • ...
CIA'nın suikast planı: Hapishane isyanları, yüzlerce silah...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-    Diosdado Cabello, iki İspanyol, bir Çek ve aralarında aktif görevdeki bir Amerikan ordusu üyesinin de bulunduğu  üç ABD vatandaşının  gözaltına alındığını ve askeri sınıf ateşli silahların  ele geçirildiğini açıklamıştı.

Cabello, Afganistan ve Irak'taki görevler için madalya almış bir Donanma SEAL müfrezesinin üyesi olan Wilbert Castaneda adlı bir ABD vatandaşının gruplardan birinin elebaşı olduğunu iddia etti. Bakan, Castaneda'nın 1 Eylül'de yakalandığını ekledi.

Venezuela İçişleri Bakanı ayrıca iki İspanyol vatandaşının ülkenin güneyinde gözaltına alındığını açıkladı. Diosdado Cabello'ya göre, ikisi de İspanya Ulusal İstihbarat Merkezi ile bağlantılı.

Planın paralı askerler ve Venezuelalı suç örgütlerini de kapsadığı ve ülke çapında toplu hapishane isyanları gibi unsurları da içerdiği iddia ediliyor.

İddiaya göre komplocular, Venezuela güvenlik güçlerinin ele geçirdiği yaklaşık 400 ateşli silahı kaçak olarak içeri soktular. Grubun ayrıca C4  patlayıcılar tedarik etmeye çalıştığı da iddia ediliyor

Tüm operasyonun Beyaz Saray ve CIA tarafından yönetildiğini ve Başkan Maduro'nun yanı sıra Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez ve Cabello'nun suikasta uğramasını öngördüğü ileri sürüidü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir