• DOLAR 34.226
  • EURO 37.917
  • ALTIN 2914.073
  • ...
Tacikistan Bursa fahri konsolosluğu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Er, atandığı Tacikistan Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosluk hizmet binasının açılış kurdelesini, Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hamrokhon Zarifi ve Vali Münir Karaloğlu ile birlikte kesti.

 

"Dostluk köprüsü kurduk"
Bursa'da Tacikistan Bursa Fahri Konsolosluğu'nu üstlenen BUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Er, Kestel Barakfakih'de hizmet veren bir tekstil binasında konsolosluk hizmetlerini yürütecek.

 

Açılış kurdelesini Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hamrokhon Zarifi ve Vali Münir Karaloğlu ile birlikte kesen BUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Er yaptığı konuşmada, 2 ülke arasındaki ilişkilerin konsolosluk hizmetleriyle daha da artacağını dile getirdi. Er, "Bizleri böyle önemli bir günde yalnız bırakmayan Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hamrokhon Zarifi'ye şükranlarımı sunuyorum. 2 ülke arasında köprü vazifesi kuracak olan bu birliktelikte Tacikistan Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosluğu görevini layığıyla yerine getireceğim." dedi.

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hamrokhon Zarifi, Bursa Fahri Konsolosluğu'nun açılışının 2 ülke asındaki ilişkilerin gelişmesi için önemli bir kapı olduğunu, bunun titizlikle değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Zarifi, "Türkiye Cumhuriyeti, Tacikistan Cumhuriyeti'nin dış siyaseti için önemli bir yerde ve Tacikistan Cumhuriyeti için stratejik ülkelerden biridir. Tacikistan, 2 Mart 2013 tarihinde Dünya Ticaret Örgütü'ne üyelik kazandı. Bu ülkedeki dış siyasetin en önemli başarılarındandır. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve dost ve kardeş halkına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Tacikistan'ın Dünya Ticaret Örgütüne üyeliğini ilk imzalayanlardan oldular." dedi.

 

"Pamuk ve tekstil liderleri omuz omuza"
Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hamrokhon Zarifi'nin ardından kürsüye çıkan Vali Münir Karaloğlu, açılan Fahri Konsolosluğu'nun 2 ülke arasında ilişkileri geliştireceğini belirtti.

 

Karaloğlu, "Tacikistan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ticari ve sosyal ilişkilerin gelişmesine vesile olması açısından Tacikistan Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosluğu'nun açılmasını çok olumlu buluyorum. Türkiye'nin en önemli tekstil üretim merkezi olan Bursa ile yine dünyadaki en önemli pamuk üreticisi olan Tacikistan arasındaki bu birliktelik 2 ülkeye de çok şey kazandıracaktır." ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, Tacikistan Cumhuriyeti Fahri Konsolosluk beratını Fahri Konsolos Ali Fuat Er'e takdim etti.

 

Yapılan açılışın ardından Tacikistan Dışişleri Bakanı Hamrokhon Zarifi ve Vali Karaloğlu ile Fahri Konsolos Ali Fuat Er, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, BUGİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve Bursa'da eğitim alan Tacik öğrenciler Tacikistan'a ait kültürel zenginliklerin sergilendiği alanları gezdi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir