• DOLAR 34.056
  • EURO 38.11
  • ALTIN 2838.801
  • ...
Ensarullah, hasar verdiği petrol tankerini çekmeye başladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahmet Tali

Ensarullah'ın bir donanma yetkilisi Çin resmi medyası Xinhua'ya yaptığı açıklamada, uluslararası bir teknik ekibin geçen ay Kızıldeniz'de Ensarullah tarafından vurulan hasarlı bir petrol tankerini çekmeye başladığını söyledi.

Yemen'in Kızıldeniz kıyısındaki liman kenti Muha'daki bir yetkili, isminin açıklanmaması koşuluyla yaptığı açıklamada, "Yunan petrol tankeri MV SOUNION'a römorkörler başarıyla bağlandı ve şu anda güvenli bir yere çekiliyor." dedi.

Öte yandan, Kızıldeniz'de EUNAVFOR ASPIDES olarak bilinen Avrupa Birliği (AB) askeri operasyonu, bugün sosyal medya platformu X üzerinden, daha fazla ayrıntı vermeden, çekme operasyonunun "devam ettiğini" doğruladı.

Yaklaşık 1 milyon varil ham petrol taşıyan MV SOUNION, 21 Ağustos'ta Ensarullah tarafından çeşitli silahlar ve patlayıcılarla hedef alınmıştı. Filipinliler, Ruslar ve özel güvenlik personeli de dahil olmak üzere 29 kişilik mürettebat, bir Fransız destroyer tarafından Cibuti'ye tahliye edilmişti.

Ensarullah'ın 29 Ağustos'ta yayımladığı görüntülerde, savaşçılarının bir petrol tankerine çıkarak patlayıcılar yerleştirdiği ve patlamalar meydana geldiği görüldü.

Yemen'in kuzeyinde geniş alanları kontrol eden Ensarullah, Kasım 2023'ten bu yana ülkenin kıyı şeridi yakınlarında "siyonist bağlantılı" gemileri Aksa Tufanı'na destek kapsamında hedef alıyor.

ABD öncülüğündeki bölgedeki deniz koalisyonu ise Ocak ayından bu yana Ensarullah hedeflerine karşı saldırılar düzenliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir