• DOLAR 34.083
  • EURO 37.985
  • ALTIN 2815.704
  • ...
Şanlıurfa Valisi Şıldak badem hasadına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Şıldak, tarımsal araç hibe programına da destek verdiğini belirterek, çiftçilerin her zaman yanında olacaklarını vurguladı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Hilvan Kaymakamlığı, Hilvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Hilvan Ziraat Odası ortaklığında yürütülen “Hilvan İlçesinde Sert Kabuklu Meyve Üreticileri Birlik Kurulumu ve Tarımsal Sanayinin Gelişimi Projesi” kapsamında yapılan Alet-Ekipman Dağıtımı ve Badem Hasat Programı, Hilvan Üçüzler Mahallesinde gerçekleştirildi.

Vali Şıldak, programda çiftçilerin en büyük destekçisi olmaya devam edeceklerini ifade ederek, Şanlıurfa’da tarım ve sanayi alanındaki gelişmelere öncülük ettiklerini belirtti.

Proje çerçevesinde, makine ve ekipman dağıtımı yapılarak el gücüyle yapılan işlemler yerine makinelerle iş gücü, zaman ve ürün kayıplarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yeni ekipmanların çiftçilere hayırlı olmasını dileyen Vali Şıldak, daha sonra badem hasadına katıldı.

Şanlıurfa’nın son 15 yılda yapılan bahçe tesisleri ile Türkiye’de badem üretiminde ikinci sırada yer aldığını ve üretimin yüzde 10'unu gerçekleştirdiğini ve 2,5 milyon badem ağacının bulunduğunu ifade etti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir