• DOLAR 34.099
  • EURO 37.987
  • ALTIN 2814.599
  • ...
Kuzey Makedonya'da Mevlid-i Nebi coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuzey Makedonya'nın Ustrumca kentine bağlı Bansko köyünde düzenlenen Mevlid-i Nebi, Kur'an-ı kerim tilavetiyle başlayıp, şiirlerin okunması ve ilahi seslendirilmesiyle devam etti.

Duygu dolu anların yaşandığı programda, okunan Mevlid-i Şerif'in ardından programa katılan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Yaman, Makedonya'da Mevlid-i Nebi etkinliğinin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, etkinliğin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) ahlakından ve hayatından kesitler sunan Yaman, onun ahlakıyla ahlaklanmamız gerektiğini söyledi.

Peygamber Efendimizi en güzel şekilde Allah'ın anlattığını, onu alemlere rahmet olarak vasfettiğinin altını çizen Yaman, Peygamber Efendimizin her yönüyle örnek alınması ve onun yaşantısını hayatımıza geçirmemiz gerektiğini belirtti.

Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunan Yaman, "Hira Mağarası'ndan gelince, 'beni örtün, beni örtün' diye terlemiş, titremiş, ürpermiş. Hazreti Hatice annemiz, Efendimiz aleyhissalatu vesselamın alnındaki teri silerken ne diyor, 'Vallahi Allah seni utandırmaz, vallahi Allah seni yalnız bırakmaz, mahcup etmez, korkma!' Neden? Çünkü sen akrabayı gözetirsin, sen yoksulu gözetirsin, sen özü doğru, sözü doğru, sen yolda kalmış yetime, öksüze sahip çıkarsın, mazlumun hakkını alırsın. Vallahi Allah seni yalnız bırakmaz.' Ama Hatice annemiz, onu böyle anlatınca, bir iltifat gelmiş. Nereden? Yedi kat gökten bir iltifat, bir selam gelmiş. Kime? Hatice annemize." diyerek, Peygamber Efendimizin güzel ahlakından kesitler sundu.

Çevre köylerden çok sayıda kişinin katılım sağladığı program, Özkan Yaman Hoca'nın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir