• DOLAR 34.053
  • EURO 37.982
  • ALTIN 2818.143
  • ...
ABD, Rusya'nın tatbikatlarına karşılık adalarına asker konuşlandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Ordusu'nun 11. Hava İndirme Tümeni Komutanı Tümgeneral Joseph Hilbert, Business Insider'a verdiği röportajda, olayın ABD Pasifik Ordusu'nun varlıklarını "en ücra yerlere bile neredeyse haber vermeden ustalıkla taşıyabilme yeteneğini" gösterdiğini savundu.

Hilbert, "Ordu bizi Arktik uzmanları olarak görüyor." dedi ve ABD Pasifik Ordusu'nun bir parçası olarak "oradaki kara gücünün bir parçası olarak bölgede faaliyet göstermeye hazır olmalıyız." dedi.

HIMARS'ın konuşlandırılmasının, kuvvet yansıtma ve caydırıcılık açısından uzun menzilli atışların önemini gösterdiğini belirten Hilbert, bunun aynı zamanda ABD müttefikleri ve ortakları için bir hazır olma mesajı olduğunu ileri sürdü.

Ordu tatbikatı, Alaska'nın en güney ucundan Bering Denizi ve Kuzey Pasifik Okyanusu'na kadar uzanan bir ada zinciri olan Aleut Adaları'nda gerçekleştiriliyor. Daha özel olarak, tatbikat Shemya Adası'nda yapılıyor.

Rusya'nın Stratejik komuta ve personel tatbikatı (SCST) "Okyanus-2024", 10-16 Eylül tarihleri ​​arasında Pasifik ve Arktik okyanusları, Akdeniz, Hazar ve Baltık denizlerinde gerçekleşiyor.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın bildirdiğine göre, tatbikatlara 400'den fazla savaş gemisi, denizaltı ve yardımcı filo için destek gemisi, Deniz Kuvvetleri ve Havacılık Kuvvetleri'ne ait 120'den fazla deniz havacılığı uçağı ve helikopteri, yaklaşık 7 bin adet silah, askeri ve özel teçhizatın yanı sıra 90 binin üzerinde askeri personel katılıyor.

Ayrıca Çin, Pasifik Okyanusu'ndaki tatbikatlara katılmak üzere 3 gemi ve 15 uçak gönderdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir