• DOLAR 34.229
  • EURO 37.964
  • ALTIN 2917.564
  • ...
"İnsanlığın inanç, nesil ve akıl emniyetleri korunmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Anadolu Gençlik Derneği Manisa Şubesi, Müslüman coğrafyalarında yaşanan zulümleri protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında ayrıca gıyabi cenaze namazı kılındı.


Basın açıklamasını AGD adına İlhami Tekeli yaptı. Tekeli, Türkiye'de ana haber bültenleri ve bu eksende kurgulanan bazı televizyon dizileri ile oluşturulan yapay gündemlerle milyonlarca insanın oyalandığını söyledi.


Tekeli, "İnsan olmanın bir gereği olarak üzerimizden eksik edemeyeceğimiz sorumluklarımız vardır. Bugün İsrail yine Gazze'yi bombalıyorsa, Lübnan'da bir patlamada çok sayıda insan yaşamını yitiriyorsa, Irak'ta bombalı saldırılar rutine bağlanmışsa, Suriye'de masum insanların kanı dökülmeye devam ediyorsa, Yemen'de şiddet olayları yaşanıyorsa, Somali'de belirsizlik devam ediyorsa fındıkkabuğunu doldurmayan meseleleri gündem yapmak elbette bu olayların arkasındaki güçlerin işine yaramaktadır." dedi.


"Arakan'da yapılan zulümler bitmiş değildir" diyen Tekeli, "Burma hükümetinin işlediği zulümlerden kaçan 4 milyon Müslüman Bangladeş-Burma sınırında elverişsiz koşullarda yaşam mücadelesi vermektedir. Bangladeş'te hükümet tarafından halka karşı uygulanan baskılar şiddetli bir şekilde devam etmektedir. Hak ve özgürlük talepleriyle meydanlara inen insanlara acımasızca müdahale edilmektedir. " diye konuştu.


Çeçenistan'da Rus işgalinin devam ettiğini ifade eden Tekeli, "İşbirlikçi yönetim tarafından Müslüman halka karşı uygulanan baskılar son bulmuş değildir. Mısır'da küresel güçlerin desteği ve oluru ile darbe yaparak yönetimi ele geçirenlerin sivillere, üniversite öğrencilerine, öğretim görevlilerine uyguladıkları terör devam etmektedir. Aynı darbeci yönetimin Gazze- Mısır sınırında Hüsnü Mübarek zamanında bile açık tutulabilen tünelleri tamamen kapatması ise İsrail ile olan bağlantılarını çok daha iyi göstermektedir." dedi.


Öte yandan Çin yönetiminin Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik baskı ve zulümleri devam ettiğine dikkat çeken Tekeli, "Diğer taraftan bizimle aynı inancı paylaşmasa bile zulme ve sömürüye maruz kalan her insanın derdi ile dertlenmek ve ona yardımcı olmak da bizim inancımızın bir gereğidir. Her 6 saniyede bir 1 çocuğun açlık nedeniyle öldüğü, her 4 saniyede bir 1 insanın mülteci durumuna düştüğü bir gezegende Müslümanların en önemli gündemi insanların yaşam, mülkiyet, inanç, nesil ve akıl emniyetlerinin tesis edilmesidir. Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak insanın varlığına ve inancına, neslin devamlılığına, doğanın dengesine ve ekinin doğallığına kasteden her türlü yapılanmaya karşı mücadeleyi her daim tek ve öncelikli gündem yapmaya devam edeceğiz. Bu mücadele peygamberlerin, takipçilerinin ve onurlu insanların mücadelesidir ve bu yol onların yoludur." ifadelerini kullandı. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir