• DOLAR 34.223
  • EURO 37.869
  • ALTIN 2926.193
  • ...
Fatih Medreseleri`nden Yakut`a Karma Eğitim Desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sayın Başkanvekilinin son derece yerinde bir tespitte bulunduğunu söyleyen Hoca Efendi; Biz daha önceleri defaatle üzerinde durduk, ikazlarda bulunduk, çalışmalar yaptık yeni de olsa bunun bir devlet adamından duyurulması ciddi bir gelişmedir dedi.

YÜZDE YÜZ ZARARLI BİR SİSTEM

Avrupa ve ABD’de bir zamanlar destek bulan fakat sonrada yapılan ciddi tartışmalarla çok zararlı olduğu kabul edilen ve şu anda zorunlu uygulamalar arasından kaldırılan karma eğitim bizce de çok büyük bir yanlıştır diyen Hoca Efendi; Bu sistem yüzde yüz zararlı bir sistemdir.

Yaratılıştan farklı olarak yaratılan iki varlığa siz eşit muameleyle yaklaşamazsınız. Çünkü kadın ve erkek ayrı kabiliyetlere sahiptir. Birinde idarecilik vasfı ön plandayken diğerinde ise duygusal yaklaşım daha kuvvetlidir.

Aynı olaya bakış açıları yaklaşımları çok farklıdır. Bu onların yaratılışıyla alakalıdır. Ancak eğitimde eşitlik adı altında tutarda bu farklı bireylere aynı şeyi anlatmaya kalkarsanız hele hele bunu aynı mekan da yaparsanız bugün olduğu gibi başarısızlığa mahkum olursunuz.

GENÇLİĞİN HALİ ORTADA KAYNAK KARMA DA

Bazı çevrelerin olaya duyarsızlık ve önyargıyla yaklaştıklarına vurgu yapan Hoca Efendi; Birileri hemen başlıyorlar hangi çağdayız bu zamanda böyle olur mu? Fakat her kesim yakinen gençliğimizin ne kadar sıkıntılı olduğunu biliyorlar.

Bugün okullardaki ahlaksızlıkların herkes farkında. Sadece kaynağının karma eğitim olduğunu söylemekten çekiniyorlar. Aslında iyi araştırsalar Avrupa da ve Amerika da bu yanlışlıktan döndü ve eğitimdeki verimin yüzde yüz arttığını gördüler.

Bazı çevreler işlerine geldiği yerde hemen Avrupa ve Amerika’yı örnek gösterirler ancak işin içine İslami en ufak bir şey girse hemen ortalığı aya kaldırırlar. Hâlbuki açıkça anlaşılıyor ki her konuda olduğu gibi bu konuda da ecdat en güzel sistemi kurmuş fakat en çağdaş geçinen Devletler bile geç de olsa bunu yeni yeni anlamış ve bu yanlışlıklarından dönmüşlerdir.

Bu İslami güzelliğin bizim memleketimizde de en kısa zaman da uygulanmasını temenni ediyoruz. En azından karma eğitim ve kesintisiz eğitim sisteminin zorunluluktan çıkarılması gerektiğine inanıyoruz dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir