• DOLAR 34.102
  • EURO 37.951
  • ALTIN 2817.121
  • ...
Peygamberler şehri Şanlıurfa'da Mevlid Kandili idrak edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) viladetinin 1453’üncü yıl dönümü, Peygamber şehri Şanlıurfa'da idrak edildi.

Mevlid Kandili'ni idrak etmek isteyen vatandaşlar, akşam namazının ardından çocuklarıyla birlikte başta Balıklıgöl Mevlid-i Halil Camii ve Hazreti Eyyüp Camii olmak üzere kentteki camilere akın ettiler.

Cemaatle kılınan yatsı namazının ardından, eller semaya açılarak dua edildi.

Mevlid Kandili; Mevlid-i şerif, ilahiler, salavatlar ve dualarla idrak edildi.

İLKHA’ya konuşan vatandaşlar, Mevlid Kandili'nin Müslümanlara birlik ve beraberliği getirmesini temenni ederek, Gazze’nin de bir an önce zafere ulaşması için dua etti.

“Herkesin Mevlid Kandili mübarek olsun”

Kandilin huzur ve barış getirmesini dileyen Abdullah Çakıcı, “Herkesin Mevlid Kandili mübarek olsun. İslam dinine huzur ve barış getirmesini diliyorum. Allah ,Gazze’ye yardım etsin. Müslümanlar sadece kınamakla geçiştiriyor.” dedi.

“Kandil, Gazze'de soykırımın sona ermesine vesile olsun”

Gazze’deki soykırıma dikkat çeken Nihat Balıkçı, “Kandil vatanımıza, milletimize, bütün soydaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olur. Gazze’deki soykırımın bitmesi için sebep olur. İnsanların uyanması için bir neden olur. Söyleyecek çok söz var ama bazen susmak en iyi cevaptır. Bizim sustuğumuz yerde inşallah uyanması gerekenler uyanır.” şeklinde konuştu.

“Hazreti Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifini tüm İslam dünyasında ihya ediyoruz”

 Mevlid Kandlini ihya etmek için Almanya’dan Şanlıurfa’ya gelen Davut Karapınar, “Tüm İslam aleminin Mevlid Kandili mübarek olsun. Hazreti Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifini tüm İslam dünyasında ihya ediyoruz. Almanya’dan bir grup arkadaşla beraber Peygamberler Şehri, Halil İbrahim aleyhisselam’ın şehri Şanlıurfa’da kandili ihya etmeye geldik. Çok güzel bir kardeşlik havası var. Rabbimiz İslam alemine birlik ve beraberlik ihsan etsin. Başta Gazze’de ve dünyanın muhtelif yerlerinde zalimlerin zulmü altında inim inim inleyen tüm mazlum kardeşlerimize Rabbimizin merhametini, rahmetini ihsan etmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

“Rabbim bu gece hürmetine İslam Ümmetine birlik ve beraberlik versin”

Tahir Cevher ise “Bugün Müslümanlar için sevinçli bir gündür. Bir taraftan da içimiz kan ağlıyor, Filistin ve İslam alemindeki Müslümanlar sıkıntı içerisinde. Onlar sıkıntı içerisinde diye onlara dua ettik. Fiili dua etmemiz lazım. Rabbim bu gece hürmetine İslam Ümmetine birlik ve beraberlik versin.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir