• DOLAR 34.104
  • EURO 37.991
  • ALTIN 2827.957
  • ...
Adıyaman'da Filistin'e destek gösterisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Küçük Sanayi Sitesinden başlayan konvoyda yüzlerce araç ve motosiklet, farkındalık oluşturmak için etkinliğe katıldı.

Platform adına KSS kavşağında basın açıklamasını okuyan Ebubekir Turmaz, "Sizleri, 'Biz ya hür yaşayacağız ya da şehit olarak öleceğiz.' diyen İsmail Heniye’nin şehadetiyle selamlıyorum." dedi.

"Canımız, kanımız feda Ey Aksa"

Aka davasının önemine değinen Turmaz, "Sizleri, 'Biz ya hür yaşayacağız ya da şehit olarak öleceğiz.' diyen İsmail Heniye’nin şehadetiyle selamlıyorum. 'Dirensek de öldürüyorlar, direnmesek de öldürüyorlar. Biz direnmeyi seçtik.' diyen Şeyh Ahmet Yasin'in cehdiyle selamlıyorum sizleri. Sizleri 'Varsın tüm çocuklarım şehit olsun zafer bizimdir.' diyen annelerin dirayetiyle selamlıyorum. Sizleri çocuğunun parçalanmış bedenini poşete doldurup defneden babanın gözyaşlarıyla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

"Gazze’de bir soykırım yaşanıyor"

Turmaz, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekerek, "Bugün, gözlerimizin önünde Gazze’de bir soykırım yaşanıyor. Daracık bir alana hapsedilmiş üç milyon insan, savaş uçaklarıyla, füzelerle, tanklarla, havadan, karadan, denizden bombalanıyor. ABD soykırıma silah taşıyor. İngiltere, Fransa, Almanya soykırıma destek veriyor. Batılı sermaye soykırımı finanse ediyor. Küresel medya sansür, yalan, çarpıtma, dezenformasyonla soykırımı örtüyor, vahşeti gizliyor, yükselen itiraz seslerini kısıyor. Bir yıldır Gazze bir ölüm vadisine, devasa bir toplu mezara dönüştü. 40 bini aşkın şehidimiz var. 100 bin gazimiz. On binlerce kişi ise enkaz altında hala. Bunların yüzde 80'i kadın ve çocuk. Hastaneler, ambulanslar, sağlık merkezleri, okullar, camiler oralara sığınmış masumlarla birlikte yerle bir edildi." diye belirtti.

'Etimle kemiğimle bu çağdan nefret ettim"

Turmaz, "Cahit Zarifoğlu'nun 'Etimle kemiğimle bu çağdan nefret ettim.' dediği noktadayız. Çok büyük bir acı ve kahır içindeyiz. Kaybımız büyük, acımız büyük, ama öfkemiz daha da büyük. Gayrı bugün öfke günüdür. Bugün günlerden Kudüs, bugün günlerden Aksa’dır. Bugün etimizle kemiğimizle siyonizmden, emperyalizmden nefret etme günüdür. Gazze’de yaşananlar kelimenin tam anlamıyla "Yüzyılın Soykırımı"dır. Bizim ne Birleşmiş Milletlere, ne İsrail’e, ne de ABD ve Batılı devletlere çağrımız yok. Katillerden merhamet beklemek zillettir. Biz biliyoruz ki umut bizdedir, çare biziz. Filistin direnişini amasız, fakatsız desteklemek insan olmanın gereğidir. Filistin direnişini savunmak bir haysiyet meselesidir, bir insanlık meselesidir. Hiçbir ulusal çıkar Gazzeli bir çocuğun hayatından daha kıymetli değildir." ifadelerini kullandı.                  

"Siyonistler döktükleri kanda boğulmadıkça bu hesabı kapatmayacağız"

Turmaz, işgalci siyonistlerin hesap vermesi gerektiğine vurgu yaparak, "And olsun! Bebek katili vahşiler, döktükleri kanda boğulmadıkça bu hesabı kapatmayacağız! Söz veriyoruz!  siyonist çete Filistin’den defolmadıkça durmayacağız, susmayacağız! Kardeşlerimize destek vermek, zalimi durdurmak için her imkânı kullanacağız. Meydanlarda da olacağız. Yardımlarımızı artırıp boykotu büyüteceğiz. Şuuru diri tutacak, her türlü araçla soykırıma dur diyeceğiz. Durmak yok! Yılgınlık yok, yorgunluk yok, dünyanın en ağır silahlarına karşı direnen, baş eğmeyen yiğitleri, Adıyaman’dan selamlıyoruz. Tarih yazan Aksa direnişini bu meydandan selamlıyoruz." şeklinde konuştu.

"Bizim için israil devlet değil terör örgütüdür"

Siyonist işgalcilerin devlet değil terör örgütü olduğuna dikkat çeken Turmaz,"israil bizim için emperyalizmin tetikçisi, yağmacı gasp çetesidir. israil, yalanın, alçaklığın, namussuzluğun örgütlü biçimidir. Filistin toprakları Filistin halkınındır. Allah’ın izniyle bu hüzün günleri bitecek. Zafer Filistin’in, zillet Soykırımcıların olacak. Soykırımcılar ve işbirlikçileri döktüğü kanda boğulacak! Direniş kazanacak, insanlık kazanacak. Adıyaman’dan Gazze’ye direnişe bin selam olsun, kahrolsun soykırımcı israil, Kahrolsun emperyalizm, yaşasın Aksa direnişimiz, yaşasın küresel intifada." dedi. (İLKHA)     

Bu haberler de ilginizi çekebilir