• DOLAR 34.11
  • EURO 38.02
  • ALTIN 2817.629
  • ...
İşgalciler, 131 gündür Gazze'deki sınır kapılarını işgal etmeyi sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalciler, üst üste 131. gün boyunca Gazze geçişlerini işgal etmeye ve kapatmaya devam ederek yaralı ve hastaların tedavi için şeride gitmesini veya insani yardım girişlerini engelledi.

İşgal, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrini işgal etmesinden bu yana geçişleri kapattı ve insani yardım ve yardım kuruluşlarının uyarılarına ve kıtlığın önlenmesi için geçişlerin yeniden açılması yönündeki uluslararası taleplere rağmen Refah bölgesi ile Kerem Şalom geçiş noktalarını kontrolü altın aldı.

Dünya Gıda Programı, yıkıcı bir işgal saldırısa maruz kalan Gazze Şeridi'nde 2 milyon Filistinlinin gıda güvensizliği yaşadığı uyarısında bulunarak, Gazze'ye yönelik yardım operasyonlarının hacminin azalmasından duyduğu endişeyi dile getiriyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Tarık Jasareviç, "Gazze dışında tahliye edilmesi ve tıbbi bakım alması gereken 10.000'den fazla insan var." ifadelerine dikkat çekerek, hayatlarının güvende kalması için hasta ve yaralıları nakil etmek amacıyla Refah kapısının ve diğer sınır kapılarının yeniden açılması gerektiğini vurguladı.

Hükümetin Medya Ofisi, üst üste onuncu aydır Refah ve Kerem Ebu Salem, geçiş noktalarının açılması, yardım ve mal girişi ve devam eden soykırım savaşına son verilmesi çağrısında bulundu.

Ofis, kıtlık tehdidinin insanların hayatını doğrudan etkilediğini, bunun da özellikle çocuklar arasında açlıktan kaynaklanan ölümlerin sayısında bir artışın habercisi olduğunu kaydetti. Ofis, şu anda 3.500 çocuğun yetersiz beslenme ve besin takviyesi eksikliği nedeniyle ölümle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı ise Gazze'de yaklaşık 20 bin yaralı ve hastanın tedavi için yurt dışına gitmesi gerektiğini belirterek, işgal kuvvetlerinin sınır kapılarını işgal etmesinden bu yana hiçbirinin Gazze Şeridi'nden ayrılamadığını; bu durumum binlercesinin hayatını tehlikeye attığını vurguladı.

Bu bağlamda Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), yardımların geçtiği geçişlerin kapatılması ve işgalin Gazze Şeridi'nde yoğunlaşan saldırıları nedeniyle Gazze'deki çocukların karşı karşıya kaldığı felaket etkisi ve vahim durum konusunda uyarıda bulundu.

İşgal rejimi 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne barbarca bir saldırı başlattı; çoğu çocuk ve kadın olmak üzere on binlerce kişi şehit oldu, yaralandı ve kayboldu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir