• DOLAR 34.11
  • EURO 38.016
  • ALTIN 2817.622
  • ...
Narin Güran cinayetiyle ilgili tutuklu sayısı 11'e yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde çuval içerisinde üzeri taşla saklanmış vaziyette 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Yürütülen soruşturmada Anne Yüksel Güran, Ağabey Enes Güran, amcası Fuat Güran, kuzeni Muhammed Kaya, yengesi Maşallah Güran ile kızı Birsen Güran, halasının eşi Mehmet Şevket Kaya, tutuklu amca Salim Güran'ın işçisi Mehmet Selim Atasoy ve itirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklanmıştı.

Narin'in annesi ve ağabeyinin 'Kasten Öldürme Suçuna İştirak', diğer aile üyeleri ise 'Delilleri Yok Etme ve Suçluyu Kayırma' suçlamasıyla yoğun güvenlik önlemleri altında cezaevine konuldu.

Tutuklama talebiyle sevk edilen tutuklu amca Salim Güran'ın işçilerinden R.A. ise suç tarihi itibari ile 15 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.

R.A, serbest bırakılmasına ilişkin yapılan itiraz sonucu ikinci kez gözaltına alındı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen R.A, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde 'Delilleri Yok Etme ve Suçluyu Kayırma' suçlamasıyla tutuklandı. Böylece olayla ilgili tutuklu sayısı 11'e yükseldi.

R.A.'nın tutuklanmasıyla birlikte; aralarında Narin'in annesi, ağabeyi ve amcalarının da bulunduğu tutuklu sayısı 11'e yükselmiş oldu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir