• DOLAR 34.106
  • EURO 38.023
  • ALTIN 2817.155
  • ...
Hayalet lider! The Guardian: Ölene kadar savaşmak Sinvar'ın DNA'sında var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

The Guardian, 10 Ekim'de Hamas güvenlik kameraları tarafından kaydedilen ve birkaç ay sonra İsrail ordusunun bulduğu videoda, Sinvar'ın dar bir tünelden geçip karanlıkta kaybolduğu anları hatırlatarak, bunun Hamas liderinin son görüntüsü olduğunu aktardı.

Habere göre Sinvar, bir yılın dolmasına sayılı günler kalan savaşta İsrail'in başlıca hedefi olmasına rağmen saldırılardan yara almadan kurtuldu.

Askeri İstihbarat Müdürlüğü'nden Michael Milshtein, "Savaş başladığında bana 11 aydan fazla bir süre sonra hala hayatta olacağını söyleseydiniz, bunu inanılmaz bulurdum. Ancak unutmayın, Sinvar bu saldırıya on yıl boyunca hazırlandı ve IDF (İsrail ordusu) istihbaratı Gazze'nin altındaki tünellerin büyüklüğü, uzunluğu ve ne kadar karmaşık oldukları karşısında çok şaşırdı." dedi. 

The Guardian'a göre, hedef gözeterek öldürme kuruluşundan bu yana İsrail ordusunun temel taktiği. İkinci Dünya Savaşı'ndan beri İsrail, batı dünyasındaki tüm ülkelerden daha fazla suikast düzenledi.

Gazetenin bildirdiği üzere, Sinvar Tel Aviv'in sahip olduğu teknolojinin farkında ve elektronik iletişimi çoktan bırakmış olabilir. Hamas lideri, İsrail hapishanesinde yalnızca akıcı bir İbranice değil, aynı zamanda düşmanının alışkanlıklarını ve kültürünü de öğrendi. Milshtein, "İsrail toplumunun temel içgüdülerini ve en derin duygularını gerçekten anlıyor" dedi.

Bazı kesimler Sinvar'ın çoktan Refah sınırının Mısır tarafındaki bir tünelde  olabileceğini düşünüyor. Fakat Milshtein, "Şahsi değerlendirmem, bu ihtimalin çok düşük olduğu yönünde" diyerek şöyle ekledi:

"Gazze'de kalmak ve ölene kadar savaşmak onun DNA'sında var."

Bu haberler de ilginizi çekebilir