• DOLAR 34.112
  • EURO 38.016
  • ALTIN 2818.069
  • ...
Gazze'deki soykırımın 344'üncü gününde şehit sayısı yükseliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gece saatlerinden itibaren saldırılarını sürdüren işgalciler, Gazze'nin doğusundaki Tuffah Mahallesi'nde Bustan ailesine ait bir evi savaş uçuklarıyla bombaladı.

Bunun sonucunda sivil savunma ve ambulans ekiplerinin 4'ü çocuk, 3'ü kadın 10 şehidin cenazesine ulaştığı, enkaz altında halen kayıpların olduğu bildirildi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin batısındaki El Mevâsi bölgesinde işgalcilerin, yerinden edilenlerin yaşadığı bir çadırı bombalaması sonucu 3 kişi şehit olurken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Şucaiyye bölgesinin doğusunda El Muntar Caddesi üzerinde bulunan El Umrani ailesine ait bir evin işgalcilerce bombalanması sonucu, aileden bir kadın şehit oldu, yakındaki evlerde yaşayan siviller ise yaralandı.

İşgalin devam eden topçu atışları nedeniyle Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'dan Cebaliye Kampı'ndaki Kemal Advan Hastanesi'ne bir şehidin naaşı ulaştı.

Ayrıca işgalcilerin Beyt Hanun'a düzenlediği top atışları sonucu 2 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı. 

İşgal savaş uçakları, Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampında El Faluga bölgesindeki bir evi füzeyle bombaladı ancak herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Gazze Şeridi'nin merkezinde, Nuseyrat'ın kuzeybatısında işgal uçaklarının yoğun bombardımanına sahne olurken, kuzeydoğu Bureyc kampına da top atışları yapıldı.

İşgal ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 7 Ekim 2023'ten bu yana kara, deniz ve hava yoluyla sürdürerek çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 41 bin 118 kişinin şehit olmasına, 95 bin 125 kişinin de yaralanmasına yol açtı. Binlerce mağdur enkaz altında ve yollarda ancak ambulans ve sivil savunma ekipleri onlara ulaşamıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir