• DOLAR 34.104
  • EURO 37.968
  • ALTIN 2813.676
  • ...
Bakan Fidan: israilin hiçbir bedel ödememesi, uluslararası sistemi çöküntüye uğrattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Temas Grubu’nun diğer üyeleriyle beraber, İspanya, Slovenya, Norveç, İrlanda ve Avrupa Birliği’nin de katıldığı Madrid'deki Filistin konulu toplantıya ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

"İspanya’nın Filistin davasına verdiği desteği takdirle karşıladıklarını" vurgulayan Fidan, katıldığı toplantıda İspanya Başbakanı Sánchez ile de görüştüklerini hatırlattı.

Fidan, "Madrid temaslarımızda, iki devletli çözüme olan desteğin arttığını gözlemliyoruz. Giderek daha fazla Avrupa ülkesinin Filistin’i tanıması ve Uluslararası Adalet Divanındaki davaya daha çok sayıda ülkenin müdahil olmaya hazırlanması, adaletin tecellisi bakımından bizlere umut veriyor." dedi.

Bakan Fidan, şunları kaydetti:

"israilin hiçbir bedel ödememesinin ve ABD tarafından kayıtsız şartsız desteklenmesinin, uluslararası sistemi çöküntüye uğrattığı, artık Batılı ülkeler tarafından da anlaşılmaktadır.

Dünya kamuoyunun Filistin meselesini israilin ve israilin destekçilerinin perspektifinden gördüğü dönem artık son buluyor; insanlık vicdanı öne çıkıyor.

Hem Filistin’in hem israilin barış ve güvenlik içinde yaşayacağı iki devletli çözüm, israil için de tarihi bir fırsattır. Umarız ki çok geç olmadan bu fırsatı kullanırlar." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir