• DOLAR 34.083
  • EURO 37.986
  • ALTIN 2813.296
  • ...
Elibüyük: Evlilikleri kolaylaştıralım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük ve beraberindeki heyet Bingöl Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, ‘Huzura Adım’ evlilik projesi ile vakfın Türkiye genelinde ve ülke dışında yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Elibüyük ve beraberindekiler, Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmud Arda, Başkan Yardımcısı Ömer Şanlı ve Sekreter Ali Yıldırım tarafından karşılandı.

Ziyarette konuşan Elibüyük, aile toplumunu çok önemsediklerini  belirterek, “Aile önemli kurumlarımızdan bir tanesidir. Toplumun temel taşını oluşturan aile yapımıza yönelik içerden ve dışarıdan nasıl bir saldırı altında olduğunu görüyoruz. Diğer taraftan son yıllarda ekonomik şartlardan dolayı genç kardeşlerimizin isteyip de maddi imkansızlıktan ötürü bir türlü evlenemediğini görüyoruz. Vakıf aracılığıyla hayırsever iş adamlarımızla beraber genç kardeşlerimizin evlilik ile ilgili önemli bir maddi yük tutan ev eşyalarına yönelik destek paketi yardımında bulunacağız.” dedi.

Projeyle birlikte gençlerin evliliğini kolaylaştıracak önemli bir adım atacaklarını vurgulayan Elibüyük, ailelerden de evlenecek gençlere maddi anlamda zorluk çıkarmamalarını istedi.

Projelerini anlatan Elibüyük, yardıma muhtaç ailelere yönelik yapılacak insani yardım faaliyetlerinin önemini vurguladı.

2024 yılında 100 gencin evliliklerine katkı sunmak için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Elibüyük, “Malumunuz olduğu üzere özellikle son 3-5 yıldır ciddi anlamda ağır bir şekilde ekonominin gençlerimizi nasıl ezdiğini, yükünü nasıl çok ağır fazlasıyla hissettirdiği bir süreçten geçiyoruz. O yüzden de ekonominin bu kadar dar boğazdan geçtiği evliliğin çok zorlaştığı bir zaman diliminde bizler de vakıf olarak, sosyal sorumluluk projesi kapsamında huzura adım projesi başlattık. Evliliklerini kolaylaştırma adı altında bu çalışmayı yürütüyoruz. Bunun için iş adamlarımızla bir araya geliyoruz. Oradaki diğer kanaat önderlerimizle, bu meseleler üzerine ve diğer çalışmalarımız hakkında bir değerlendirme imkânı, fikir alışverişi, istişare babında çalışmalarımızı yürütüyoruz.” diye konuştu.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade eden Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmud Arda ise heyete teşekkürlerini iletti.

İnsani yardım çalışmaların önemine vurgu yapan Arda, Bingöl Umut Kervanı Derneği’nin çalışmalarının taktire şayan olduğunu belirterek, “İlimizde önemli ve güzel bir çalışmalara imza atıyorsunuz. Her ay düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine ve muhtaç ailelere ulaşılıyor. Umut Kervanı Vakfı’nın çalışmalarını da yakından takip ediyoruz. ‘Huzura Adım’ evlilik projesi çok önemli ve desteklenmesi gereken bir projedir. Hayırsever iş insanlarımızın bu konuda duyarlı olacağına inanıyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir