• DOLAR 34.094
  • EURO 37.975
  • ALTIN 2812.973
  • ...
Adli Tıp Uzmanı, Eygi'yi katleden kurşunun sekme ihtimaline ilişkin açıklamada bulundu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adli Tıp Uzmanı Dr. Emre Özdemir, Batı Şeria'nın Nablus kentinin Beyta beldesindeki Cebel Ebu Sabih'te barışçıl bir gösteriye katıldığı sırada İsrail askerlerince vurulan Eygi'nin otopsi raporunu değerlendirdi.

Otopsi raporuna dayanarak yaptığı değerlendirmede Özdemir, raporda tanımlanan ateşli silah giriş yarasının "düzenli ve tek bir yara" olduğunu kaydetti.

Özdemir, raporda kurşunun giriş yarasında bahsedilen "yarım ay" ifadesinin "merminin hafif eğik bir açıyla kafatasına girdiğini gösterdiğini", bunun "kurşunun sekerek geldiği anlamına gelmediğini" vurguladı.

Emre Özdemir, bu durumun, Eygi'nin başının hafif eğik olmasından kaynaklanabileceği de ifade etti.

Seken kurşun iddiası zayıf
Özdemir, seken bir kurşunun enerjisini büyük ölçüde kaybettiğini ve kafatasının en sert bölgelerinden birine girerek büyük bir tahribat yaratmasının beklenmediğini kaydederek, Eygi'nin kafatasında ve beyin dokusunda görülen ağır hasarın, doğrudan isabet eden bir kurşunla meydana geldiğine işaret etti.

Otopsi raporunda, hem merminin çekirdek kısmı hem de "gömlek" olarak adlandırılan dış kısmıyla ilgili parçaların bulunduğunu kaydeden Özdemir, bu parçaların bir bütün halinde kafa içine girdiğini ve kafatasının en sert noktalarından birine çarpması sonucu kafa içerisinde dağılarak tahribat yarattığını belirtti.

Seken mermilerde çekirdeğin ve gömleğin genellikle ayrıştığını ve farklı yerlere isabet ettiğini aktaran Özdemir, bu olayda merminin bir bütün olarak hedefe isabet ettiğini vurguladı.

Adli Tıp Uzmanı Özdemir, otopsi bulgularına dayanarak "kurşunun sekerek Eygi'yi vurduğu" iddiasını zayıf bulduğunu ifade etti.

Özdemir, öte yandan olay yerindeki incelemeler, tanık ifadeleri ve balistik incelemeler gibi ek bulguların önemine de dikkati çekti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir