• DOLAR 34.262
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2917.765
  • ...
Darbenin yüzüncü gününde gıyabi cenaze namazı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin'de Cuma namazı çıkışı, Mısır ve diğer İslam beldelerin katledilen Müslümanlar için Anadolu Gençlik Derneği tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Akdeniz Anadolu İmam-Hatip Lisesi yanından bulunan Hz. Ebubekir Camii önünde kılınan gıyabi cenaze namazını Hacı Genç Hoca kıldırdı. Kılınan namazın ardından AGD Mersin Şubesi Basın Sözcüsü Murat Seskin basın açıklamasını okudu.

Mısır'da yaşanan darbenin üzerinden yüz günün geçtiğini hatırlatan Murat Seskin, darbeciler tarafından 6 bin Müslüman'ın şehit edildiğini, 12 bin Müslüman'ın yaralandığını, sürecin baskı ve tutuklamalar ile devam ettiğini belirtti.
Küresel medya yaşananları görmüyor

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın öncülüğünde Mısır halkının darbeye karşı direnişini sürdüğüne dikkat çeken Seskin şöyle devam etti: " Irkçı emperyalizmin ve siyonizmin yönlendirmeleri ile Mısır'a dair haberlere sansür uygulayan küresel medya Mısır'da yaşanan kanlı darbeyi ve bu darbeye karşı sergilenen kutlu direnişi gündemden düşürmeye çalışıyor. Buna karşı alternatif haber kaynakları ile Mısır halkı sesini dünyaya duyurma mücadelesi veriyor." dedi.

"Mısır'da ki darbenin üzerinden yüz gün değil yüzyıllarca yıl geçse de hakkı üstün tutan ve herkes için adalet öngören inancımızın gereği zulme karşı direnen Mısır halkını bu minvalde desteklemeye devam edeceğiz" diyen Seskin, "Mısır halkının canları pahasına seçimlerde gösterdiği irade beyanına sahip çıkarken, gazeteler kapatılmakta, gazeteciler tutuklanmakta. Aynı şekilde darbe zihniyeti tarafından baskı ve terör ortamı oluşturulmaktadır" diye belirtti.

"Tek çare İslam Birliği"
Müslümanlara uygulanan katliamın İslam Birliği ile önlenebileceğini ve herkesi bu çatı altında toplanmaya davet eden Seskin açıklamasını şöyle sürdürdü: "Hem Mısır'da işletilmeye çalışılan darbe süreci, hem Suriye'de ki kaos ortamı, hem Irak'ta ki patlayan bombalar, Bangledaş'ta hem Dünyan'ın diğer yerlerinde akan Müslüman kanı ırkçı emperyalistlerin bir tezgahıdır.Kendisini Rabia direnişinin bir parçası olarak gören herkesi İslam Birliği iddialı etrafında kenetlenmeye davet ediyorum. Her türlü zorluk kuşatması altında olurlarsa olsunlar istisnasız tüm insanlar için çıkış yolu 'İslam Birliği'dir."
Grup sık sık Tekbir getirirken, "Kahrolsun İsrail" sloganları attı.
Basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir