• DOLAR 34.097
  • EURO 37.98
  • ALTIN 2815.204
  • ...
ABD'de uçağın parçası okulun yanına düştü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Güvenlik sorunları nedeniyle eleştirilen Boeing askeri uçağının kuyruk konisi, arıza nedeniyle Güney Carolina'daki bir ABD okulunun otoparkına düştü.

Newsweek dergisine göre Boeing C-17 Globemaster III askeri uçağının kuyruk konisi, 12 Eylül yerel saatle 16.00'da Güney Carolina'nın Hanehan kentindeki bir Katolik okulunun otoparkına düştü.

Charleston'daki ABD Hava Kuvvetleri Üssü sözcüsüne göre pilotlar, uçağın uçuş sırasında arızalandığını komutanlığa bildirdi.

Yayın, Boeing C-17 Globemaster III'ün daha sonra hava üssüne "güvenli bir şekilde indiğini" ve personelin enkazı almak için olay yerine gittiğini belirtti. Olayda herhangi bir can kaybı veya maddi hasar bildirilmediği, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

20 Ağustos'ta CNBC, Boeing'in 777X serisi uçakların test uçuşlarını parçalardan birinin arızalanması nedeniyle durdurduğunu bildirmişti. Şirketin, Alaska Havayolları'na ait Boeing 737 MAX 9'un, basınç kaybı nedeniyle kalkıştan kısa bir süre sonra gövdenin bir kısmını kaybederek acil iniş yaptığı bu yılın Ocak ayından bu yana bir "güvenlik krizi" yaşadığı kaydedilmişti. Bunun ardından ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), bu tür uçakların operasyonlarının geçici olarak askıya alınması ve bunların denetimlerinin yapılması emrini vermişt. Denetimler altı hafta sürdü ve bu durum hem Boeing'i hem de uçak için gövde üreten Spirit AeroSystems'i etkilemişti. Mart ayında New York Times, Boeing'in 89 kez yapılan FAA denetimlerinden 33'ünde başarısız olduğunu bildirmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir