• DOLAR 34.049
  • EURO 38.025
  • ALTIN 2819.504
  • ...
Kerkük’te saldırı: 2 asker hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Kerkük polisinden Selam El Ubeydi, saldırının DAİŞ mensuplarınım başkent Bağdat'ın yaklaşık 250 kilometre kuzeyindeki Dibis kasabası yakınlarında bir askeri devriyeye sabah saatlerinde ateş açmasıyla gerçekleştiğini söyledi.

Ubeydi, saldırının ardından iki taraf arasında çatışma çıktığını; çatışmada 2 askerin hayatını kaybettiğini 3 askerin de yaralandığını söyledi. Ubeydi, bir askeri aracın da hasar gördüğünü söyledi.

Ubeydi, Irak ordusuna bağlı birliklerin olay yerine gelerek saldırganları yakalamak için bölgede arama yaptığını da sözlerine ekledi.

Irak ordusu, bugün yaptığı açıklamada, 29 Ağustos'ta Irak'ın batısındaki Anbar Çölü'nde DAİŞ mensuplarının saklandığı yerleri hedef alan operasyonda öldürdüğü 14 kişi arasında birkaç üst düzey örgüt yöneticisinin de bulunduğunu tespit ettiklerini bildirmişti.

Irak Ortak Harekât Komutanlığı'na bağlı medya kuruluşu Güvenlik Medya Hücresi'nden yapılan açıklamaya göre, 14 ceset üzerinde yapılan DNA testleri, ölenler arasında örgütün Irak'taki en üst düzey yöneticisi olan ve Ebu Sıddık veya Ebu Müslim lakabıyla bilinen Ahmed Hamed Ziveyn ile silah geliştirme ve üretim sorumlusu Ebu Ali El-Tunisi'nin de bulunduğunu aktarılmıştı.

Açıklamada, ölenler arasında grubun güney bölgesi lideri ve Anbar eyaletindeki yerel lideri Ebu Hammam ile çok sayıda askeri, iletişim ve mali yetkilinin de bulunduğu belirtilmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir