• DOLAR 34.059
  • EURO 37.981
  • ALTIN 2817.462
  • ...
HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek: Ya İslam ümmeti bir araya gelip kuvvet olacak yahut hepsi tek tek yok olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da, Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) tarafından Merkez Seyhan ilçesi Kızılay Caddesi tarihi Ulu Camii yanında, Gazze'de gerçekleştirilen zulümler protesto edilerek basın açıklaması düzenlendi.

Düzenlenen programın ardından İLKHA mikrofonuna değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, yaptığı açıklamada israilin 7 Ekim'den bu yana süregelen zulmüne dikkat çekerek, zulmün gün geçtikçe katmerleştiğini vurguladı.

Beyazçiçek, "Tüm dünya halkları, ülkelerinin liderlerinin tutumlarına karşı çıkmasına rağmen, maalesef işgalci Siyonist İsrail, zulümde sınır tanımıyor ve bir türlü engellenemiyor." ifadelerini kullandı.

"İşgalci israil aktivistleri ve muhabirleri katlederek, onları da bu zulme maruz bırakıyor"

İşgalci israilin işlediği vahşeti dünyaya duyurmak isteyen aktivist ve muhabirlerin de bu zulme maruz kaldığını belirten Beyazçiçek, "Oradaki zulmü ve vahşeti milletlerin gündemine getirebilmek için bölgeye giden aktivistleri yahut muhabirleri işgalci israil katlederek, onları da bu zulme maruz bırakıyor. Bunlardan biri de Ayşegül bacımızdır. Biz de bugün onun gıyabi cenaze namazı için burada bir araya geldik ve namazımızı kıldık. Bu vesileyle orada hayatını kaybeden tüm şehitlere, aktivistlere, gazetecilere Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

"Ya İslam ümmeti bir araya gelip bir kuvvet olacaklar yahut hepsi tek tek yok olacak"

Soykırımcı israilin yaptığı zulümlerin cesaret kaynağının gücünden ziyade, İslam ümmetinin dağınıklığından kaynaklandığını vurgulayan Beyazçiçek, "Eğer bugün İslam ümmeti bir araya gelebilir ve bu birlik gücünü oluşturabilirse, inanın israil, bırakın zulmetmeyi, oradan kaçmak için delik arayacak. Ya İslam ümmeti bir araya gelip bir kuvvet olacaklar yahut hepsi tek tek yok olacak." şeklinde konuştu.

"Asıl mesele, israilin kendilerine vaat edildiğini zannettikleri bölgeden kaynaklanıyor"

Filistin meselesinin yalnızca Gazze ile sınırlı olmadığını belirten Beyazçiçek, "Bugün mesele sadece Gazze ve Filistin meselesi değil, hepimiz bunu biliyoruz. Cumhurbaşkanı da zaman zaman bunu dile getiriyor. Asıl mesele, israilin kendilerine vaat edildiğini zannettikleri ve Arz-ı Mev'ud olarak isimlendirdikleri bölgeden kaynaklanıyor. Bu Arz-ı Mev'ud projesine engel olan kim varsa, kim olduğunun pek bir önemi yok israil için. Hangi ülke bu gayelerine yönelik bir engel teşkil ediyorsa, israil o ülkeye karşı her türlü çabayı gösteriyor." ifadelerine yer verdi.

"İslam ülkelerinin başındaki liderler, neyi önceleyerek israile karşı sert bir tutum sergilemiyor?"

İslam ülkelerinin halklarının ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiğini ancak liderlerinin işgalci israile karşı ciddi bir duruş sergilemediğini söyleyen Beyazçiçek, "Halk israile karşı yöneticilerine baskı yaparak onları harekete geçirmeye çalışıyor. Maalesef İslam ülkelerinin başındaki liderler, akıl almaz bir biçimde, hangi çıkar doğrultusunda ya da neyi önceleyerek israile karşı sert bir tutum sergilemiyor. İnancımız ve Peygamberimizin hadisi ortadayken, hangi gerekçeyle kendisini Müslüman olarak isimlendiren bir lider bu zulme karşı sessiz kalabiliyor ya da askeri anlamda bir tepki göstermiyor?" dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir