• DOLAR 34.052
  • EURO 37.947
  • ALTIN 2817.048
  • ...
Tunus'ta Nahda Hareketi üyesi onlarca kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nahda Hareketi, söz konusu gözaltılara ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin birkaç gün içerisinde ülkenin çeşitli kentlerinde Nahda Hareketi üyesi onlarca kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Tutuklamaların keyfi olduğu vurgulanan açıklamada, “Aralarında kadınların da olduğu üyelerin maruz kaldığı keyfi gözaltıları kınıyoruz. Gözaltına alınan üyelerimize yönelik zulmün ve gözaltıların sonlandırılmasını talep ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Tunuslu yetkililerden ise gözaltılara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Nahda Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi Muhammed el-Kelavi ile Ben Arus Bölgesi Başkanı Muhammed Ali Buhatim ve beraberindekiler 10 Ağustos’ta gözaltına alınmıştı.

 "Devlet güvenliğine karşı komplo kurmak" soruşturmasında onlarca kişi tutuklandı

Tunus'ta "muhalefeti sindirmeyi amaçladığı" iddia edilen ve 11 Şubat 2023'te başlayan gözaltı operasyonlarıyla onlarca siyasetçi, gazeteci, aktivist, hakim ve iş insanı "devlet güvenliğine karşı komplo kurmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Bir toplantıdaki sözleri nedeniyle "halkı iç savaşa yönlendirmek" suçlamasıyla 17 Nisan 2023'te evine baskın yapılarak gözaltına alınan Nahda lideri Raşid el-Gannuşi hakkında da tutuklama kararı verilmişti. Kararın ardından ulusal ve uluslararası tepkiler gelmişti.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ise ülkede bazı siyasilerin, "devletin güvenliğine karşı komplo kurmak" ve "ekonomik krizi körüklemeye yönelik adımlar"dan ötürü gözaltına alındığını söylemişti. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir