• DOLAR 34.088
  • EURO 38.038
  • ALTIN 2818.724
  • ...
HAMAS Lideri Sinvar'dan Hizbullah Lideri Nasrallah'a mektup
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - HAMAS Siyasi Büro Başkanı Sinvar, Lübnan Hizbullah'ının direnişe verdiği destekten dolayı teşekkür mektubu gönderdi.

Sinvar, Genel Sekreter Seyyid Hasan Nasrallah'a gönderdiği "…Allah sizden şehitler edinir…" Ayetiyle başlayan mektupta, gönderilen taziye ve tebrik mektubunu aldıklarını söyledi.

Sinvar, mektubunda, "Lübnan Hizbullah'ı Genel Sekreteri Sayın Seyyid Hasan Nasrallah (Allah onu muhafaza buyursun), Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuh. Yüce Allah şöyle buyuruyor, 'Sizden şehitler edinir' İslamî Direniş Hareketi HAMAS olarak, büyük bir takdir ve onurla, şehitlerimiz ve cihad ve direnişteki yol arkadaşınız, ümmetin kaybı olan Hareketin Siyasi Büro Başkanı Mücahid Lider Sayın İsmail Heniyye "Ebu'l-Abd" ve mücahid kardeşi Vâsim Ebu Şaban "Ebu Enes" için gönderdiğiniz tebrik ve taziye mektubunuzu aldık. Direniş ekseninin cephelerindeki mübarek eylemlerinizle ifade ettiğiniz samimi ve asil duygularla yoğrulmuş dayanışmanız ve bu savaştaki destek ve katılımınız için şükranlarımızı sunar, Yüce Allah’tan, çabalarınızı bereketlendirmesini, sizi ve ülkenizi her türlü kötülükten korumasını niyaz ederiz." ifadelerine yer verildi.

Şehid İsmail Heniyye'nin mücadelesine vurgu yapılan mektupta, şu ifadelere yer verildi:

"Lider şehidimiz, ümmet ve Filistin'in sembolü olan Ebu’l-Abd (İsmail Heniye), Filistin halkımızın en şerefli tarihi savaşlarından biri olan Aksa Tufanı savaşında liderlerin yolunu izleyerek şehadet mertebesine yükselmiştir. Onun, evlatlarının, torunlarının ve ailesinin kanı, Gazze, Batı Şeria, Kudüs ve işgal altındaki topraklarda, halkımızın verdiği büyük fedakarlıklarla birleşmiştir. Bu, liderlerimizin ve mücahitlerimizin kanının halkımızın kanından daha değerli olmadığının bir teyididir. Bu temiz kanlar ve şehitlerden oluşan mübarek kafileler, siyonist Nazi işgaline karşı direnişi daha da güçlendirecektir. Hareketin her zaman olduğu gibi şehitlerin kanına sadakat yolunda kararlılıkla duracağını vurguluyoruz. Şehit lider Ebu’l-Abd'ın ona çağırdığı ilkelerin sabit ve mevcut kalacağını ve hareket ve mücahitlerimiz tarafından takip edileceğini bir kez daha vurguluyoruz. Bu ilklerin başlıcaları, Filistin halkımızın cihad ve direniş seçeneği etrafında birliği, ümmetin birliği ve onun kalbinde yer alan direniş ekseninin siyonist projeye karşı birliği olmak üzere, ümmetimizi ve kutsal değerlerimizi, özellikle Kudüs ve Aksa’yı savunmak amacıyla hareket edeceğiz. İşgal tamamen ortadan kaldırılana, topraklarımızdan temizlenene ve başkenti Kudüs olan bağımsız, egemen devletimiz kurulana kadar bu yolda devam edeceğiz. Yüce Allah'tan sizi, halkınızı ve yurdunuzu hayır, güvenlik ve istikrar içinde muhafaza etmesini diliyoruz."

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir