• DOLAR 34.072
  • EURO 37.99
  • ALTIN 2816.51
  • ...
Hamas'tan sert uyarı: Tehlikeli adım, sonuçları ağır olur!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - Hamas açıklamasında, işgal hükümetinin ve onun yerleşimci sürülerinin, mübarek Mescid-i Aksa'ya ve onun Arap-İslam kimliğine zarar verecek herhangi bir eylemde bulunmalarının sonuçları konusunda uyardıklarını ve Mescid-i Aksa'nın kutsal olduğunu tasdik ettiklerini vurguladı.

Hamas açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Siyonist grup ve kuruluşlarının Mescid-i Aksa'ya yönelik kışkırtma kampanyaları, yıkılması ve yakılması çağrısında bulunan resimlerin yayınlanması, Siyonistlerin koruma ve denetimi altında avlularına baskınlar sürüyor. aşırılıkçı hükümet; Burayı Yahudileştirmeyi, özelliklerini yok etmeyi ve faşist yerleşimcilerin üzerindeki kontrolünü genişletmeyi amaçlayan Siyonist planların içinde yer alan, gerilimi tırmandıran tehlikeli bir adımdır.

Biz, İslami Direniş Hareketi (Hamas) olarak, işgal hükümetinin ve onun yerleşimci sürülerinin, mübarek Mescid-i Aksa'ya ve onun Arap-İslam kimliğine zarar verecek herhangi bir eylemde bulunmasının sonuçları konusunda uyarıyor ve Mescid-i Aksa'nın kutsal olduğunu tasdik ediyoruz. halkımızın, Arap ve İslam milletlerimizin bu faşist işgalciye karşı mücadelesinin simgesidir.

Sabırlı ve kararlı Filistin halkımızı, Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmeye, avlularındaki bağları güçlendirmeye ve buna karşı Siyonist planlara karşı koymaya çağırıyoruz. Mescid-i Aksa'nın maruz kaldığı tehlikelerden, Gazze'deki Filistinli halkımızın kapsamlı soykırımdan korunmasına yönelik olarak başta Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere kuruluşları görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz. işgali caydırın ve Filistin halkımıza ve ulusun kutsallıklarına yönelik faşist saldırganlığını durdurun."

Bu haberler de ilginizi çekebilir