• DOLAR 34.098
  • EURO 37.986
  • ALTIN 2817.874
  • ...
Batman baraj göllerine 2 milyon yavru sazan bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlık, belli boya gelen yavru balıkların suyla buluşturulması ve denizlerdeki av araçlarının temizlenmesi çalışmalarda Hasankeyf Ilısu Barajı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj gölü sularına 1 buçuk milyon  sazan yavrusu ve diğer göletlerle beraber toplamda 2 milyon balık bırakıldı.

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada; Su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, iç sularındaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla ‘’Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesini’’ kapsamında il sınırlarında bulunan baraj göllerine 2 milyon yavru sazan bırakıldığı ifade edildi.  

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Hasankeyf Ilısu Baraj gölüne bırakılan yavru sazan balığı için düzenlenen törene katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, 1,5 milyon adet sazan yavrusu balığı Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj gölü sularına bıraktıklarını söyledi.  

Törende kısa bir konuşma yapan Canalp, ticari balıkçılığın öneminde dikkat çekerek, balık türünün çok iyi ayarlanması gerektiğini ve balıkların belli bir büyüklüğe ulaşmadan avlanmaması gerektiğini ifade etti.

Avlanma alanın da kara avcılığında olduğu gibi belli dönemlerde yasaklanması gerektiğine dikkat çeken Canalp, ayrıca ticari balıkçılık için sulara yavru balık salınımının yapılması gerektiğini belirtti. 

Programa; Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş, Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, İl Jandarma Komutanı Vekili Albay Burhan Gökçen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın ve balıkçılar katıldı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir