• DOLAR 34.098
  • EURO 37.986
  • ALTIN 2817.874
  • ...
Şanlıurfa'da koklear implant ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kulak burun boğaz polikliniğinde önemli bir operasyona imza atıldı. Op. Dr. Müslüm Ayral ve ekibi, ileri derecede işitme kaybı yaşayan dört yaşındaki bir çocuğa koklear implant ameliyatı gerçekleştirdi.

Ameliyat hakkında bilgi veren Op. Dr. Müslüm Ayral, koklear implantın, işitme cihazlarından farklı olarak işitme kaybı olan bireylerin dış dünyadaki sesleri duymasını sağladığını belirtti. Ameliyat sonrası cihazın bir ay içinde aktif hale geleceğini ve çocuğun duyma yetisini kazanacağını ifade etti.

Şanlıurfa ve çevresinde işitme kaybının yaygın olduğuna dikkat çeken Dr. Ayral, bu ameliyatın, hastaların çevre illere gitmeden tedavi olabilmesi açısından önemli bir adım olduğunu vurguladı. Hastane, işitme kaybı ve konuşma güçlüğü çeken çocuklar için tedavi merkezi olma yolunda ilerliyor.

Ameliyat sonrası memnuniyetini dile getiren Batman'dan gelen hasta yakını, çocuğunun ameliyatla birlikte işitme şansı kazandığını belirterek, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne teşekkür etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir