• DOLAR 34.078
  • EURO 38.001
  • ALTIN 2818.824
  • ...
Narin Güran'ın cinayetinde kaç kişi tutuklandı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜSEYİN GİZLİ

Diyarbakır'da, merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılık sorgusu, gece saatlerinde tamamlandı.

Narin'in babasının da aralarında bulunduğu 10 kişi, 12 saat süren savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

12 şüpheli ise tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Mahkeme, aralarında anne, ağabey ve amcanın da bulunduğu 8 zanlıyı tutukladı, 4 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Soruşturmada Anne Yüksel Güran ve Ağabey Enes Güran kasten öldürmeye iştirak suçundan tutuklandı.

Kuzen Muhammet Kaya ve Birsen Güran, yenge Maşallah Güran, tutuklu Salim Güran'ın işçisi Mehmet Selim Atasoy, halanın eşi Mehmet Şevket Kaya ise "suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme" suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

Tutuklama talebiyle sevk edilen R. A. ise suç tarihi itibari ile 15 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Öte yandan Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nun soruşturmayla ilgili raporu da açıklandı. Rapora göre Narin'in üzerinde başka birinin DNA'sına rastlanmadı.

Soruşturma kapsamında 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Narin'in cansız bedenini getiren amca Salim Güran ile cenazeyi 200 bin lira karşılığında dere yatağına gömen Nevzat Bahtiyar daha önce tutuklanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir