• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Celal Bayar'da kitaplar yıkanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Kitapların dezenfeksiyonunu mikrop kırıcı mor ötesi ışınlarla gerçekleştiren kitap yıkama makinesi Book Shower, Celal Bayar Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nde kullanılmaya başlandı. Kütüphanenin ilk kitap temizlik etkinliğinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, Kütüphane Koordinatörü Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Daire Başkanı Ahmet Kalaycı ve Şube Müdürü Bahattin Başar ile kütüphaneciler bulundular.

Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sürücüoğlu, ''Kütüphanelerdeki kitaplar çok sayıda okuyucu tarafından kullanılıyor. Uzun süre raflarda kalan kitaplar, toza maruz kalmasından dolayı grip gibi bulaşıcı çeşitli hastalıklara neden olan virüsleri barındırıyor. Kütüphane kullanıcılarımızın karşı karşıya oldukları bu riski ortadan kaldırmak amacıyla kitap temizleme makinesi satın alarak Merkez Kütüphanemizde dezenfekte kitap dönemini başlattık." dedi.

Kütüphane Koordinatörü Prof. Dr. Ramazan Gökbunar da, "Makine su ile çalışmıyor ve kitapların dezenfeksiyonunu 'mikrop kırıcı mor ötesi ışın' ile yapıyor. Ozon ya da karbon gibi zararlı madde üretmeyen, en küçük toz parçacıkları ile her tür virüs, küf ve mantarları toplayabilen statik elektrik film filtresine sahip ve kitabı bir dakika gibi kısa bir sürede temizliyor. Doğal aromalarla dezenfekte etkisi artırılarak, okuma daha zevkli hale geliyor. Artık kitap temizlerken ıslak mendil kullanmaya gerek kalmayacak." diye konuştu.

(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir