• DOLAR 34.105
  • EURO 37.951
  • ALTIN 2814.872
  • ...
HAMAS yetkilisi El Hayye: Hareketin ateşkes konusunda olumlu tavrı devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS, hareketin müzakere heyetinin başkanı Dr. Halil el-Hayye'nin, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman ve Mısır Genel İstihbarat Bakanı Abbas Kamil ile Katar'ın başkenti Doha'da dün sabah bir araya geldiğini duyurdu.

Görüşmede Filistin meselesi ve Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar hakkında son gelişmeler değerlendirildi.

HAMAS'tan yapılan açıklamaya göre heyet, Mısır ve Katar'ın Filistin halkına yönelik saldırıları durdurmak amacıyla yürüttükleri dolaylı müzakerelerdeki rollerini ve çabalarını memnuniyetle karşıladı.

Heyet, Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması ve işgal kuvvetlerinin tüm Gazze topraklarından çekilmesi için hareketin olumlu yaklaşımını ve esnekliğini sürdürdü. Bunun, Filistin halkının çıkarlarına hizmet etmeyi, esir takası anlaşmasının sağlanması, halkın yardıma kavuşması, mültecilerin geri dönmesi ve yeniden yapılanmanın önünün açılması amaçlı olduğunu vurguladı.

Ayrıca hareket, Başkan Biden'ın 31 Mayıs 2024 tarihinde yaptığı açıklama, BM Güvenlik Konseyi'nin 2735 sayılı kararı ve özellikle 2 Temmuz 2024'te varılan anlaşmalar temelinde, yeni herhangi bir talepte bulunmaksızın, ateşkes anlaşmasını derhal uygulamaya hazır olduğunu vurguladı. HAMAS, bu anlaşmaya herhangi bir tarafça yeni şartlar eklenmesini de reddettiğini belirtti.

Heyet, saldırıların durdurulmasının ardından Gazze’nin yönetimiyle ilgili herhangi bir projeyi reddettiğini ve Gazze yönetiminin tamamen Filistin’in iç meselesi olduğunu, bu konuda bir Filistin ulusal mutabakatının gerekliliğini vurguladı.

HAMAS heyeti, mevcut dönemin sonuçlarıyla yüzleşmek ve ulusal birliği sağlamak için Filistinli tüm gruplar ve güçlerle kapsamlı bir ulusal diyalog başlatılmasını memnuniyetle karşılayacağını belirtti.

Hareket, arabulucuların çabalarına yanıt verdiğini ve onların, ateşkesin sağlanması, işgal kuvvetlerinin Gazze’den çekilmesi, Filistin halkına yardım, esir takası ve yeniden yapılanma süreçlerinde devam eden rolleri ve çabalarını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir