• DOLAR 34.105
  • EURO 37.948
  • ALTIN 2815.773
  • ...
Bingöl Kent Konseyi'nden deprem uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş ve yönetim kurulu üyeleri, 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlangıcı nedeniyle Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Bingöl Kent Konseyi'nin şehirdeki sosyal, kültürel ve eğitimle ilgili projeleri hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunan Konsey Başkanı Orhan Açıkbaş, planlanan etkinlikler ile gençlere ve ailelere yönelik manevi danışmanlık konularında atacakları adımlardan da bahsetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel ise Bingöl'deki eğitim çalışmaları, fiziki ihtiyaçlar ve Bakanlığa sunulan teklif ve projelerle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kent Konseyi'nin sosyal, kültürel ve şehrin geleceğini ilgilendiren konulardaki çaba ve girişimlerini çok önemli bulduklarını, eğitim camiası olarak eğitim konularındaki projelere katkı sunmaktan memnuniyet duyacaklarını belirten Özel, ortak çalışmaların Bingöl'ün eğitim standartlarını daha ileriye taşıyacağını dile getirdi.

İyi niyet ve başarı dileklerinin paylaşıldığı ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş, Bingöl'ün birinci derece deprem riski taşıdığına dikkat çekti ve eğitimdeki fiziki ihtiyaçların acilen karşılanmasının elzem olduğunu söyledi.

"Risk büyük! Süreci olağan akışına bırakamayız"

Açıkbaş, Bingöl'ün, hasar görüp güçlendirme ihtiyacı bulunan okullar ile yıkım kararı bulunan veya yıkımı gerçekleştirilen okulların yeniden inşası için prosedürlerin olağan akış sürecini bekleme lüksünün bulunmadığını vurguladı.

Açıkbaş, "Bingöl, konum itibariyle depremsellik açısından en riskli bölgelerin başında yer alıyor. Yerbilimcilerin son dönemlerdeki sıkı uyarıları da önümüzdeki yakın gelecekte çok ciddi bir deprem beklentisi yönünde. Hal böyle iken, kent olarak prosedürlere takılıp güçlendirme ve yeniden inşa süreçlerini olağan akışına bırakma lüksümüz yok, olmamalıdır da! Bu hususta Sayın Valimizin okulların bir an öce yapılması için verdiği uğraşı ve hayırsever iş insanları ile yaptığı girişimleri takdir ediyoruz. Aynı şekilde tüm siyasi aktörleri Millî Eğitim Bakanlığı düzeyinde girişimde bulunmaya, Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinin bir benzerinin yaşanma ihtimali güçlü olan Bingöl için harekete geçilerek taleplerin acilen karşılanması çağrısında bulunuyoruz. Bu konu siyaset üstü bir konudur, herkes şehrin eğitim açısından geleceğini ilgilendiren konuda gerekli hassasiyeti göstermeli, elini taşın altına koymalıdır." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir