• DOLAR 34.109
  • EURO 37.938
  • ALTIN 2815.88
  • ...
Öğrenci velileri, öğrenciler için tehlike oluşturan sokağın araç trafiğine kapatılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Kardelen Mahallesi Yenişehir İlköğretim Okulu'nun dış kapısının olduğu sokaktan araçların geçmesinin öğrenciler için tehlike oluşturduğunu belirten veliler, çözüm için yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

İLKHA mikrofonuna konuşan veliler, okulun giriş çıkışta öğrencilerin tehlike yaşadığını ve sorunlarını batman Valiliğine, Belediyeye, İl milli eğitime, Jandarmaya, okul idaresine, okul aile birliğine ve birçok yere iletmelerine rağmen sonuç alamadıklarını söyledi.

Veliler, yetkililerden tek isteklerinin olası bir kaza yaşanmadan sokağın çocuklarının güvenliğini sağlama adına trafiğe kapatılması talebinde bulundu.

"Öğrencilerin dağılış zamanında burada çok ciddi bir trafik sıkışması olmaktadır"

Ubeydullah Üzüm

Çocukların güvenliği için sokağın araç trafiğine kapatılması gerektiğini belirten öğrenci velisi Ubeydullah Üzüm, "Burası Batman merkez Kardelen Mahallesi (Emekli TOKİ) Yenişehir İlkokuludur. Okulumuzda iki öğrenim verilmektedir. Burada 2 bin 300 tane öğrenci vardır. Okul çıkış kapısının olduğu sokak daha önce trafiğe kapalıydı. Zamanla insanlar bu yolu trafiğe açtılar. Öğrencilerin dağılış zamanında burada çok ciddi bir trafik sıkışması olmaktadır. Araçlardan dolayı öğrenciler okuldan çıkmada zorluk yaşamaktadır. Batman Valiliği, Belediye, Milli Eğittim Müdürlüğü'nden, olası bir ölümlü kaza yaşanmadan önce bu konu hakkında hassas davranmalı ve bu sokağı araç trafiğine kapatmalarını talep ediyoruz." diye konuştu.

"Bir kaza yaşanmadan bu sokağın araç trafiğine kapatılması gerekiyor"

Yusuf Akın

Her an bir kazanın meydana gelebilme ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen Yusuf Akın ise şunları söyledi: "Okul çıkış kapısı dar bir sokağa bakıyor ve çocuklar okuldan çıkarken dalgın ya da acele davranabildiği için olası bir kaza yaşanmadan bu sokağın araç trafiğine kapatılması gerekiyor. Daha önce burası araç trafiğine kapalıydı ve daha sonra birileri açmış. Çocuklar tam da okuldan çıkarken araçlar geçiyor. Geleceğimiz olan çocuklarımız için en kısa sürede bu sokağın trafiğe kapanması gerekiyor."

"Burada binlerce öğrenci var"

Cihat Soysal

Hiçbir aracın okul kapısının dibine kadar gelmemesi gerektiğini belirten öğrenci velisi Cihat Soysal, "Burada binlerce öğrenci var. Yol çok dar ve biraz ileriye araçlarını park edebilireler ama kapının dibine kadar geliyorlar. İçinde bulunduğumuz mevki belediyeye ait olduğu için belediyeye çağrıda bulunuyoruz. Tek isteğimiz burada yaşanan sorunun çözüme kavuşturulmasıdır." dedi.

"Araçlar yüzünden kapıda kuyruk ve izdiham yaşanıyor"

Revşen Yıldız

Araçlar yüzünden okul kapısında izdiham oluştuğunu ifade eden Revşen Yıldız, "Araçların okul kapısının önüne park edilmemesi lazım. Okul kapsını kapattıkları için kapıda kuyruk ve izdiham yaşandı ve bebeğimle perişan oldum. Burada geçen araçlar çocuklar için tehlike oluşturuyor. Yetkililerden isteğimiz sokağın trafiğe kapatılmasıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir