• DOLAR 34.256
  • EURO 37.636
  • ALTIN 2918.125
  • ...
Batman Bölge Hastanesinin sevk oranı yüzde 1 seviyede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Faruk Günak, hastaneye gelen 100 hastadan bir veya 2 kişinin sevklerinin başka illere yapıldığını belirterek bunun hastane olarak yakaladıkları başarıdan kaynaklandığını vurguladı.
Kendilerine gelen hastaların başka illere sevk oranlarında çok iyi bir yerde olduklarını ifade eden Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Günak, hastanelerine başvuran 100 hastadan başka illere sevk oranlarının en fazla yüzde 2,3 ve bazen bunun yüzde 1'lere kadar düştüğünü söyledi.

Başka illerdeki hastanelere sevk oranlarının düşmesinin, hastanelerine getirilen üniteler ve özverili çalışmalar sayesinde olduğunu kaydeden Günak, "Hastanemizde onkolojinin, KVC, anjiyo ve diğer servislerin hizmete girmesiyle bizler bu başarıyı yakaladık. Hastanedeki kaliteli servisler ve çalışanların özverili çalışmalarıyla bu başarıyı yakaladık. Anjiyoların yapılmadığı dönemde hastanemize gelen hastaların muhtemelen yüzde 100'ü sevk ediliyordu. 2013 Ocak'tan Haziran ayına kadar bize başvuran toplam hasta sayısı 873 bindir. 10 yıl önceyle kıyaslanamayacak derecede sağlıkta iyileşme var. Herşey dört dörtlük değil ama Batman sağlığı fena bir yerde değil. Bu da bizim ne kadar hastane olarak kaliteli olduğumuzu, gelişimin ve dönüşümün göstergesini bizlere gösteriyor." ifadelerini kaydetti. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir