• DOLAR 34.109
  • EURO 37.938
  • ALTIN 2815.88
  • ...
Mevlid-i Nebi etkinliğine davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl milyonların katılımıyla Mevlid-i Nebi etkinlikleri düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı, Hicri takvime göre Rebiülevvel ayının 12'nci gecesine denk gelen 14 Eylül Cumartesi günü Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Sümer Park alanında saat 20.30'da mevlid programı tertipleyecek.

Mevlid Kandili olarak idrak edilen bu gecede Peygamber Sevdalısı Diyarbakır halkını bir araya toplamayı hedefleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kur'an-ı Kerim tilavetleri, ilahiyatçıların yapacakları konuşmalar ve ilahi ses sanatçılarının Efendimize ithafen seslendirecekleri ilahi ve ezgilerle dolu dolu bir programa hazırlanıyor.

Düzenlenecek Mevlid-i Nebi programına ilişkin konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurlu Üyesi Yakup Kaya, tüm Diyarbakır halkını gerçekleştirecekleri etkinliğe davet etti.

"Ancak felahımız O'na tabi olmakla mümkün olacaktır"

Kaya, "İnşallah bu cumartesi günü Peygamber Efendimiz'in kutlu viladetini idrak etmiş olacağız. Yani rebiülevvel ayının 12'nci gecesini yaşayacağız. Bu aynı zamanda kâinat için bir dönüm noktasıdır. Çünkü Peygamber Efendimiz'in viladeti gerçekleşmiştir. Topluma bakacak olursak toplumu bulunduğu karanlıktan onun önderliğiyle aydınlığa çıkılmış, karanlık kalpler sulh ve selamete ulaşmıştır." dedi.

Yapılacak programın içeriği hakkında bilgi veren Kaya, "İnşallah bizler Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bu kutlu Nebi'nin viladeti için bir program tertipleyeceğiz. Bu programı da Diyarbakır'da Sümer Camii yerleşkesinde yapmayı planlıyoruz. Program içeriğinde Kur'an-ı Kerim tilaveti, konuyla ilgili konuşmalar, ilahi ve kasideler gerçekleşecektir. Toplum olarak belki her zamankinden daha çok Peygamber Aleyhisselatu Vesselam'ı anlamaya ihtiyacımız var. Toplumsal olarak içinde bulunduğumuz bu buhran ve karanlıktan ancak onun rehberliği ve önderliğiyle çıkabiliriz. Her birimizin kendi ailemizden başlayarak onun hayatını kendi hayatımıza aktarma adına bir çaba ve gayretin içine girmiş olmalıyız. Ancak felahımız O'na tabi olmakla mümkün olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Peygamber sevdalısı halkımızı programımıza davet ediyor ve bekliyoruz"

Konuşmasının devamında "Ey habibim de ki eğer Allah'ı seviyorsanız bana itaat edin, intiba edin." ayetine vurgu yapan Kaya, şu ifadelere yer verdi:

"Bizim kurtuluşumuz da ancak Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Veselleme tabi olmakla gerçekleşecektir. Biz her yıl nisan ayında milyonların katılımıyla Mevlid-i Nebi etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Bu yapacağımız program hicri takvime göre Peygamber Efendimizin vilayet yıl dönümü olduğu için ayrıca bir programla her platformda Peygamber Efendimizi hatırlamayı, hatırlatmayı ve gündem etmeyi amaç ettiğimiz için bu yıl inşallah hicri takvime göre böyle bir programı tertipledik."

Düzenlenecek Mevlid-i Nebi etkinliğine davet çağrısında bulunan Kaya, "14 Eylül cumartesi günü saat 20.30'da Sümer Camii yerleşkesinde inşallah programımızı gerçekleştireceğiz. Vakıf olarak Peygamber sevdalısı halkımızı programımıza davet ediyor ve bekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir