• DOLAR 34.105
  • EURO 37.948
  • ALTIN 2815.773
  • ...
Sisi'den Gazze'de ateşkes açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş - Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Sisi, Kuveyt Dışişleri Bakanı Abdullah Ali el-Yahya ile Kahire'de bir araya geldi.

Darbeci Sisi ve el-Yahya, görüşmede Mısır ve Kuveyt arasındaki ikili ilişkileri her alanda geliştirme çabalarını, bölgesel durumu ve mevcut zorluklarla mücadelede Arap ülkeleri olarak ortak eylem geliştirme yollarını ele aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sisi, "Mısır, Katar ve ABD ile işbirliği ve ortaklığı içerisinde Gazze'de acil bir ateşkes anlaşmasına varılması yoluyla sükuneti artırmaya yönelik çabaları sürdürecektir. Bu, Gazze halkına insani yardımın ulaşmasına izin verecek ve bölgesel gerilimin durdurulmasını sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Kuveytli Bakan el-Yahya'nın da Mısır'ın "bölgede istikrarın sağlanmasına yönelik çabalarını" takdir ettiği kaydedildi.

Sisi ve el-Yahya, "bölgede akan kanın durması ve çatışmaların yayılmasını önlemek için tüm tarafların sorumluluklarını üstlenmesi gerekliliğini" vurguladı.

Mısır ile Kuveyt arasında 10 mutabakat zaptı imzalandı

Öte yandan Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre ise Bakan Bedr Abdulati, Kuveytli mevkidaşı el-Yahya ile birlikte Mısır-Kuveyt Ortak Komitesinin 13. oturumunun faaliyetlerine başkanlık etti.

Mısırlı Bakan, "ülkesinin ulusal güvenliğinin ayrılmaz bir parçası" olarak nitelediği Körfez bölgesinin güvenliğini artırmak için ortak işbirliğini artırma konusunda Mısır'ın istekli olduğunu bildirdi.

Abdulati, ülkesinin Kuveyt'in Mısır'daki yatırımlarını artırmayı hedeflediğini kaydetti.

Mısır-Kuveyt ortak komite çalışmaları, iki ülkenin diplomatik kurumları arasındaki işbirliğinin yanı sıra turizm, inşaat, planlama ve kalkınma ile sanayi ihracatının geliştirilmesi gibi çeşitli alanlarda 10 mutabakat zaptının imzalanmasıyla sona erdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir