• DOLAR 34.272
  • EURO 37.677
  • ALTIN 2912.727
  • ...
Bursa,Filistin'in El Halil şehriyle kardeş oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım ayı meclis toplantısı, Heykel'deki tarihi başkanlık binasında yapıldı. Toplantıda konuşan Başkan Altepe, Paşa Çiftliği'nin imara açılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

 

Toplantı öncesi son bir ay içerisinde hayata geçirilen çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Altepe, kendisine yöneltilen soruları  cevapladı.

 

Paşa Çiftliği'nin imara açılması konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Altepe, böyle bir şeyin gerçekleşmesinin kesinlikle mümkün olmadığını kaydetti.

 

Paşa Çiftliği'nin imara açılacağı yönündeki tartışmalar başladıktan sonra ilgili Bakanlık ve Genel Müdürlüğü aradıklarını, konuya ilişkin tüm tedirginlikleri ilettiklerini söyleyen Başkan Altepe, Bursa olarak böyle bir şeyi kesinlikle istemediklerini belirterek, "Biz bu konuda tüm uyarılarımızı yaptık. Verilecek tüm mesajları verdik. Bunun karşılığının bulunmadığını, olamayacağını ifade ettik. Eğer aksi yönde bir karar çıkarsa da gerekeni yaparız." dedi.

 

Paşa Çiftliği'yle ilgili uyarıdan sonra bakanlık ya da genel müdürlük tarafından herhangi bir hareketliliğin yaşanmadığını kaydeden Başkan Altepe, "Bu konu sadece ilgili kamu birimlerinin değil, Bursa'nın, tüm Bursalıların sorunu. Eğer böyle bir adım atılacaksa, atılacak olan bu adım Büyükşehir Belediye Meclisi'nce onaylanmalıdır" diye konuştu.

 

Bursa Ray doğu etabı yılbaşından sonra hizmette

Başkan Altepe, meclis toplantısında, BursaRay doğu etabı seferlerinin yılbaşından sonra start alacağını bildirdi. Doğu etabının ek 6 istasyonunda tüm yüzey çalışmalarının tamamlandığını, alt yapıyla ilgili son rötuşların yapıldığını kaydeden Başkan Altepe, "Hedefimiz bu yılbaşından sonra seferleri başlatmak. Arkadaşlar, bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyorlar. İnşallah yılbaşından sonra BursaRay'ın doğu etabını da hizmete açmış olacağız" şeklinde konuştu.

 

Toplantıda, şehir içi tramvay hatlarında oluşan parklanma sorununa da değinerek, şu anda tramvay hatlarının gidiş istikametinin hizmette olduğunu, ilerleyen günlerde geliş istikametlerinin de devreye alınacağını açıklayan Başkan Altepe, "Mesela şu anda Altıparmak hattında sadece çıkış var. Yarın iniş de olacak. Dolayısıyla parklanma imkanı bulunmayacak. Aynı durum, mevcut İncirli hattı ve diğer hatlar için de geçerli olacak. Bunun yerine uygun yerlere otoparklar inşa ederek, parklanma sorununu kökten çözmüş olacağız" ifadelerini kullandı.

Bursa, Filistin'in El-Halil kentiyle kardeş oldu

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı Kasım ayı 1. oturumunda, Filistin'in El-Halil kentiyle Bursa'nın kardeş olması da karara bağlandı. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir