• DOLAR 34
  • EURO 38.069
  • ALTIN 2830.178
  • ...
DEM sırtını dayıyor! Müttefikleri ABD bile açıkladı: SDG PKK'ye çocuk kaçırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   DEM Parti Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran cinayetini siyasi propaganda haline getirirken sırtını dayadıkları YPG-PKK'nin eylemlerini görmezden geldi. 

Oysa Suriye'deki YPG'ye silah akıtan ABD bile çocuk istismarını itiraf etti. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yıllık olarak yayımlanan 'İnsan Kaçakçılığı' raporunda PKK ile  Suriye uzantısı SDG arasındaki organik bağ resmen itiraf edildi. İnsan Kaçakçılığı 2024 raporu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın katıldığı programla Haziran ayında  açıklandı. ABD'nin eğiterek silahlandırdığı ve bölgede müttefiki kabul ettiği "SDG" adını kullanan  PKK/YPG'nin, çocukların silah altına alınmasına ve istismarına ilişkin uluslararası raporunda şu tespitlere yer verildi:

"Uluslararası bir kuruluş, SDG'ye bağlı silahlı grupların 2022 ve 2023 yıllarında çocukları silah altına aldığını ve kullandığını bildirdi. Devrimci Gençlik Hareketi, Suriye'nin kuzeydoğusundaki eğitim kurslarına yönelik sahte duyurular yoluyla çocukları radikal Kürt gençlik örgütüne katmaya devam etti; STK'lar ve uluslararası kuruluşlar, Devrimci Gençlik Hareketi'nin çocukları hileli ve zorla silah altına almaya ve kullanmaya devam ettiğini bildiriyor. Gözlemciler bu çocukların Irak'ın Kandil Dağları'nda askeri eğitim gördüklerini belirtiyor."

1200'DEN FAZLA ÇOCUĞU KAÇIRDILAR

Birleşmiş Milletlerin (BM) 2022'ye ilişkin "Yıllık Silahlı Çatışmalarda Çocuklar" raporunda,  PKK ile Suriye uzantısı SDG ve YPG'nin, 1200'den fazla çocuğu kaçırarak savaşmaya zorladığı açıklanmıştı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, rapordaki değerlendirmesinde, "Çocukların HPG/PKK tarafından asker olarak kullanılmasından son derece endişeliyim. Onları, çocukları asker olarak ve farklı amaçlar için kullanmayı sonlandırmaya ve saflarındaki tüm çocukları serbest bırakmaya davet ediyorum." ifadesini kullanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir