• DOLAR 34.044
  • EURO 37.957
  • ALTIN 2815.363
  • ...
Şanlıurfa'da merkezi biyomedikal teknik servis birimi kuruluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, hizmet başkanlarıyla birlikte merkezi birimin inşaatında incelemelerde bulundu ve süreç hakkında yetkililerden bilgi aldı. Üç katlı binanın iki katı Merkezi Biyomedikal Teknik Servis Birimi olarak, üst katı ise Göçmen Sağlığı Birimi olarak kullanılacak.

Yapılan açıklamada, “Biyomedikal teknolojilerdeki hızlı gelişmelerin tıp ve sağlık alanına etkileri nedeniyle, tıbbi cihazların periyodik bakım, onarım ve kalibrasyon işlemlerinin yapılması ve bu cihazları kullanan personelin eğitimi büyük önem kazanmıştır. Bu süreçlerin maliyetleri de artmış olup, sağlık personeli ve teknik elemanlar arasında köprü görevi görecek biyomedikal mühendislik hizmetleri birimleri kaçınılmaz hale gelmiştir. Sağlık teknolojisindeki gelişmeler, hastaların hizmet kalitesi beklentilerinin artması ve teşhis ile tedavi cihazlarındaki gelişmeler, bu alandaki harcamaların artmasına neden olmuştur Ayrıca, tıbbi cihazların yıllık bakım-onarım maliyetleri de bazı cihazlarda satış değerinin yüzde 5 ila yüzde 10'u oranında artış göstermiştir.” denildi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, kurulacak bu birimin, il genelindeki sağlık cihazlarının bakım ve onarımlarını düzenli olarak yaparak, cihazların kullanım ömrünü uzatacağını ve arızalardan kaynaklı zaman kaybını minimuma indireceğini belirtti. Ayrıca, cihazların hatalı kullanımından kaynaklanan sorunların periyodik bakım sırasında tespit edileceğini ve gerekli uyarıların yapılacağını vurguladı. Bu sayede, güvenilir cihazlarla personelin ve doktorların verimliliği de artmış olacak.

(İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir