• DOLAR 34.044
  • EURO 37.957
  • ALTIN 2815.363
  • ...
Ceylanpınar Gümrük Kapısı hizmete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölge için büyük bir öneme sahip olan gümrük kapısının modernizasyonu ile hizmet kalitesinin arttırılması hedefleniyor.

Ceylanpınar Gümrük Kapısı, yenilenen altyapısı ve genişletilen hizmet alanıyla ticaret işlemlerinin daha hızlı ve güvenli bir şekilde yürütülmesini sağlayacak.

Yapılan düzenlemelerle hem ihracat hem de ithalat işlemlerinin kolaylaşacağı, bunun da bölge ekonomisine ciddi katkılar sunacağı ifade edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Bugün doğu ile batıyı birbirine bağlayan, medeniyetlerin beşiği Şanlıurfa'mızdayız. Ziyaretimiz kapsamında Ticaret Bakanlığımız tarafından modernizasyonu tamamlanan Ceylanpınar Gümrük Kapısı’nın açılışını gerçekleştirdik. Suriye sınırımızda aldığımız güvenlik önlemleri sayesinde bölgede hakim olan barış ve huzur iklimi, gümrük kapılarımızdaki yeni hizmetlerle eklemlenerek ticari hayatın yeniden canlanmasında önemli bir rol oynayacaktır. Gümrük kapılarımız, Doğu-Batı ticaret ekseninde kara, hava, deniz ve demiryolu ticaret güzergahlarında önemli bir rol üstlenmekte ve ülkemizin ticaretine ve vergi gelirlerine önemli katkılar sağlamaktadır. 2023 yılında ülkemizin vergi gelirlerinin dörtte birinin tahsilatının gümrüklerimizden sağlanmış olması bunun en önemli göstergesidir. Şanlıurfa'mızda modernizasyonunu tamamladığımız Ceylanpınar Gümrük Kapısı’nın bölgemiz ticaretine ve gümrük hizmetlerimize önemli katkılar sağlamasını diliyorum.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir