• DOLAR 34.106
  • EURO 37.952
  • ALTIN 2815.716
  • ...
Yetimler Vakfı Şehid İsmail Heniyye adına Tanzanya'da su kuyusu açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yetimler Vakfı, hayırseverlerin destekleri ile Filistin'in direniş liderlerinden olan ve terör şebekesi tarafından haince şehit edilen "İsmail Heniyye" anısına başlatmış olduğu su kuyusu projesini tamamlayarak hizmete sundu.

Tanzanya'da sıcak yemek dağıtımından medrese öğrencilerine Kur'an-ı Kerim dağıtımına, kurban eti dağıtımından yüzleri gülmeye hasret kalmış çocukların hediyelerle sevindirilmesine kadar birçok alanda yardım çalışmaları yürüten Yetimler Vakfı, son olarak hayırseverlerin katkılarıyla Şehid İsmail Heniyye adına su kuyusu açtırarak çeşme hayratı inşa etti.

Darüsselam'a bağlı merkez Bagara bölgesinde kazılan kuyunun üzerine inşa edilen çeşme hayratı açılışı, susuzlukla kavrulan mazlum Tanzanyalı ailelerin hizmetine sunuldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Yetimler Vakfı Tanzanya Temsilcisi Abdulvahap Kaplan şöyle konuştu:

"Günlerdir duyurusunu yaptığımız, Yetimler Vakfı'nın çalışmaları kapsamında, Tanzanya'da Darüsselam'a 30 kilometre uzaklıkta Bagara semtinde, İnşallah-u Teala Şehid İsmail Heniyye adına bir su kuyusu hayratını açacağımızı söylemiştik. Ve inşallah sona doğru geldik. Kuyumuz İnşallah-u Teala 2-3 güne kadar tamamdır. Açılışını yapacağız. Yüce Rabbim tüm hayırseverlerden razı olsun. Bu konuda elini taşın altına koyup Şehid İsmail Heniyye adına burada kuyu açılmasına vesile olanlardan Allah razı olsun. Özellikle burası çok mağdur bir bölge, burada yüzlerce aile bu kuyudan faydalanacak. Şanı Yüce Rabbimiz bu hayırseverlerimizin her daim yar ve yardımcısı olsun. Onları, çoluk çocuklarını her daim muhafaza etsin, Rabbim mallarına bereket katsın. Birkaç gün sonra inşallah burada açılış için yine sizlerle birlikte olacağız."

Su kuyusunun inşası bittikten sonra açılışını gerçekleştiren Yetimler Vakfı Tanzanya Temsilcisi Kaplan, şöyle konuştu:

"Muttaki, alim, şecaatli, cesaretli lider İsmail Heniyye. Şehid edilerek Hakk'ın rahmetine kavuşan İsmail Heniyye adına inşa edilen su kuyusunun açılışını gerçekleştireceğiz. Yıllarca verdiği mücadeleden sonra öncelikle torunları, çocukları bu şehadet şerbetini tatmışlardı. Çocuklarından ve torunlarından sonra yine onlarca aile üyesi de şehadet şerbetini tatmıştı. İsmail Heniyye son olarak şehid oldu, Rabbim şehadetini kabul etsin. İnşallah biz de onun adını yaşatma adına Tanzanya'da bir su kuyusu hayratı yaptık. Buradaki ailelerle birlikte bir dua yapıp inşallah çeşmemizin açılışını yapacağız."

Büyük bir sevince yol açan su kuyusunun açılışı, renkli görüntülere vesile oldu. Su kuyusu hayratına katkıda bulunan hayırseverlere yapılan duanın ardından, su kuyusunun açılışı gerçekleştirildi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir