• DOLAR 34.104
  • EURO 37.957
  • ALTIN 2815.978
  • ...
İşgal saldırıları Cenin'de hayatı zorlaştırıyor..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sınır Tanımayan Doktorların (MSF) işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kentindeki proje koordinatörü Caroline Willemen, Cenin'de işgal ordusunun yollarda ve altyapıda yol açtığı tahribat ile oluşturduğu güvensiz ortamın hayatın normale dönmesini zorlaştırdığını bildirdi.

Cenin'de bulunan Willemen,işgal ordusunun son dönemde yoğun saldırılar düzenlediği Batı Şeria'daki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İşgal kuvvetlerinin  son birkaç haftadır saldırı düzenlediği ve en çok etkilenen Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin ve Tulkerim şehirlerinde bulunduğunu kaydeden Willemen, işgal güçlerinin Cenin'de 9 gün aralıksız süren saldırılarının 6 Eylül'de sona erdiğini söyledi.

Willemen, "Yolların ve su şebekesinin tahrip olması nedeniyle Cenin'in özellikle doğudaki bölgesinde ve mülteci kampı çevresindeki durum çok zor olmaya devam ediyor." dedi.

İşgal güçlerinin Tulkerim'de devam eden saldırıları nedeniyle durumun çok gergin olduğunu, yaralanan insanlar ve sağlık görevlileri hakkında da raporlar aldıklarını kaydeden Willemen, Cenin'de şu anda durumun sakin olduğunu ancak Tulkerim'de neler yaşanabileceği konusunda tahminde bulunmanın zor olduğunu bildirdi.

Willemen, "Saldırıların uzun olmasıyla birlikte ne yazık ki Cenin ve Tulkerim'deki siviller için yeni insani ihtiyaçların da ortaya çıktığını görüyoruz. Bu onlar için yeni bir şey değil, birkaç yıldır yaşadıkları hayatın bir parçası." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir