• DOLAR 34.104
  • EURO 37.957
  • ALTIN 2815.978
  • ...

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnaf ziyaretlerine devam ederek farklı sektörlerde bulunan üyelerinin sorun ve taleplerini dinleyerek yetkililer ile çözüm noktasında temaslarına devam ediyor.

"Artan maliyetler tekstilci esnafını zora sokuyor"

Tekstil sektöründe bulunan üyelerini tek tek ziyaret ederek sorun ve taleplerini işyerlerinde dinleyen Çiftçi, şu açıklamalarda bulundu: "Esnaf ziyaretlerimize durmadan devam ediyor ve sürekli olarak farklı farklı sektörlerden üyelerimizi de ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda tekstil esnafı üyelerimizi ziyaret ettik. Tekstilci esnafımızı ziyaret ettiğimizde sıkıntı, şikayet ve talepte bulunuyorlar. Genel olarak fason dikiminin çok ucuz olduğu ve artan maliyet giderlerinden dolayı zorlandıklarını ve bazen çaresiz kaldıklarını söylüyorlar."

"Tekstil alanında istihdam sayımız 50 bin civarlarındadır"

Tekstil atölyelerinin hem üretim anlamında hem de istihdam anlamında Batman için çok büyük bir fırsat olduğuna değinen Çiftçi, "Tekstil alanında istihdam sayımız 50 bin civarlarındadır. Devlet, firma sahipleri, markalar, sektör çalışanları ve bizler buna hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor. Yoksa ilimiz ve vatandaşlarımız için büyük kayıp olacaktır. Destek alanları, kurumlarımız denetlesin ve işini yapmayanlara fırsat vermesin ama istihdam üretim ve çalışma olanlara da daha fazla destek çıksın yardımcı olsun önlerini açsın daha fazla KOSGEB desteğine, SGK pirimi indirimine, İŞKUR İşbaşı Eğitimi programından faydalanma ve MESEM stajyerlik kurslarına daha fazla yönlendirsin. Bunlar hem esnafın hem de vatandaşın ihtiyacıdır." dedi.

"Esnaflarımızdan desteklerini kesmesinler"

Çiftçi, "Böylelikle ilimizin ticaret hacmi artacak ve ekonomik anlamda istihdam anlamında büyümeler devam edecektir. Bizler esnaflar olarak bu zor şartlar altında devletin bu desteklerinden faydalanmazsak ayakta zor kalırız ve çoğumuz kapatmak mecburiyetinde kalabiliriz. Devletin kurumları denetimlerini yapsınlar ve esnaflarımızdan desteklerini kesmesinler." ifadelerini kullandı. (İLKHA)