• DOLAR 34.098
  • EURO 37.938
  • ALTIN 2816.23
  • ...
Gallant'ın salladığı mektupta ne yazıyor?  Yahya Sinvar'a ne mesaj gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas lideri Rafe' Salama tarafından yazıldığını iddia ettiği ve iddiaya göre Hamas lideri Yahya Sinvar'a hitaben yazılmış bir belgeyi gösterdi.

Gallant, mektubun Hamas'ın sözde çöküşünü ortaya koyduğunu iddia ederek, "silahların %70'inin imha edildiğini, roketlerin %95'inin tüketildiğini ve militanların %50'sinin öldürüldüğünü veya yaralandığını" belirten ifadelere atıfta bulundu. Ancak belge sir takası anlaşmasıyla ilgili iç tartışmalara odaklanıyordu. 

İşte  o belgede yer alan ifadeler;
 Bu mektubu, son teklif hakkındaki bakış açımızı paylaşmak için gönderiyorum. Yakın zamanda size yaptığım ziyarette, ağabeyim Ebu İbrahim'in sunduğu makaleyi ve önceki teklif hakkında yaptığı yorumları okudum. Bu konuları ayrıntılı olarak tartıştık ve bu mektupta, Ebu İbrahim'in gündeme getirdiği noktalara ve önceki teklifteki potansiyel tuzaklara değineceğim. Önceki teklifte gündeme getirilen noktalar ve yeni belgedeki güncellemeler:

İlk aşamada serbest bırakılacak tutuklu sayısı 33'tür:

Yeni belgeye göre, aynı kategoriden (kadınlar, çocuklar, yaşlılar, kadın askerler) mevcut kişileri serbest bırakacağız. Gerekli sayıya ulaşılamadığı durumlarda, sayıya aynı kategoriden cesetler eklenerek bu sorun çözülebilir. Toplantımızda, yaşayan tutuklularımız olduğu için müzakere etmemize olanak tanıyan, belirlediğimiz bir fiyat karşılığında başka bir kategoriden boşluğu doldurabileceğimizi önermiştim.

Birinci aşama için anahtar değişimi:

Burada önemli bir iyileştirme var, çünkü Hamas'ın sağladığı listelere göre aynı kategoriden kadın ve çocuklar için değişim sayısı kişi başına 30 kişiye çıkarıldı. Yaşlılar için değişim oranı da kıdeme göre sağladığımız listelere göre aynı kategoriden tutuklu başına 30 kişiye çıkarıldı. Ayrıca kadın askerler için sayı önceki teklifte 40 iken 50'ye çıkarıldı. Hamas'ın tutukluluk sürelerine göre sağladığı listelere göre bunların 30'unun müebbet hapis cezası almış, 20'sinin ise ağır hapis cezası almış kişiler olması dikkat çekici. Bu yeni terimlerin açık bir ilerlemeyi temsil ettiğine ve bu konudaki beklentilerimizi karşıladığına inanıyorum.

Gallant'ın iddialarının aksine, belge Hamas'ın askeri altyapısının çöktüğünü veya liderliğinin sıkıntıda olduğunu gösteren hiçbir bilgi içermiyor

Bu haberler de ilginizi çekebilir