• DOLAR 34.109
  • EURO 37.938
  • ALTIN 2814.965
  • ...
İşgalci tedirgin! “Üçüncü bir intifadanın eşiğindeyiz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - İşgal rejimi, sözde güvenlik servislerinin üçüncü bir intifadanın patlak verebileceğine ilişkin tahminleri çerçevesinde Batı Şeria'daki operasyonlarını arttırdı.

İşgal ordusu dün Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas'ta beş Filistinliyi şehit etti. Bir Filistinlinin Ramallah'ın kuzeyindeki Beyt El kontrol noktasına kamyonla düzenlenen saldırı sonucu bir İsrail askeri öldü.

İşgal rejiminin sözde İç Güvenlik Servisi Şin Bet Başkanı Ronen Bar başkanlığındaki "İsrail'in Güvenlik İşleri İçin Küçültülmüş Bakanlar Kurulu (KABİNET) “Üçüncü bir intifadanın eşiğindeyiz” açıklamasıyla olayların tırmanabileceğine dair bir kez daha nasıl tedigin olduklarını ortaya koydu.

Öte yandan işgal rejiminin sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu, yedi bakandan oluşan yeni bir savaş kabinesi kurdu. Sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir yeni kabinenin dışında kalırken Filistinlilerin Gazze'den çıkarılmaları fikrine öncülük eden sözde Bakan Yariv Levin ve Batı Şeria'dan çıkarılmalarını öneren sözde Bakan Bezalel Smotrich kabinede yer aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir