• DOLAR 34.1
  • EURO 37.964
  • ALTIN 2810.099
  • ...
Rusya'dan ABD'ye füze uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD'nin Ukrayna'ya Rus topraklarına uzun menzilli silahlarla saldırmasına izin vermesi ihtimali ile ilgili olarak, "Büyük ihtimal bu yönde kararlar alındı. Şu anda medya kuruluşları, hâlihazırda alınmış kararı resmileştirmek için bilgilendirme kampanyası yürütüyor." dedi.

Peskov, "Buna gerekli yanıt verilecek. (Ukrayna'da) Özel askeri operasyon, tüm bu eylemlere zaten bir yanıttır. Batı tarafından alınan, daha sonra da Ukrayna'ya empoze edilen bu tür kararlar, özel askeri operasyonun gerekli olduğu ve bunun alternatifi olmadığını gösteriyor." ifadelerine yer verdi.

Peskov, ABD ve Avrupa ülkelerinin Ukrayna meselesine doğrudan dahil olduğunu belirtti.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimi öncesi başkan adayları Donald Trump ve Kamala Harris'in televizyon münazarasına değinen Peskov, "ABD'de adaylar, hangi partiden olursa olsun ülkemize yönelik olumsuz, düşmanca tutum sergiliyor. Putin'in ismi, ABD'deki iç siyasi mücadelede kullanılan araçlardan biri. Bundan hiç hoşlanmıyoruz." açıklamasını yaptı.

Putin'in Türkiye'ye uzun süredir beklenen ziyaretiyle ilgili olarak Peskov, bu ziyaretin hazırlıklarının devam ettiğini, Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekimde Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenecek BRICS Zirvesi kapsamında ayrı görüşme yapacağını umduklarını kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir