• DOLAR 34.267
  • EURO 37.661
  • ALTIN 2889.05
  • ...
Davutoğlu, Esad Benzetmesine İsyan Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Dışişleri Bakanlığı`nın 2014 bütçesi görüşmelerinde gerginlik yaşandı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, CHP`li vekillerin yaptığı Esad benzetmesine "Siz beni nasıl kendi halkını katleden biriyle karşılaştırabilirsiniz" diye tepki gösterdi.

Davutoğlu, bakanlığının 2014 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Suriye politikasına ilişkin soruları yanıtlayan Davutoğlu, Türkiye`nin, Cenevre-2 Konferansı`nın bir an önce toplanması için elinden gelen çabayı gösterdiğini, bu yönde temaslarını ilgili taraflarla sürdürdüğünü belirtti.

Londra Bildirisi`ne atıfta bulunan Davutoğlu, sürecin açık uçlu olmayacağını, eli kana bulaşanların sürece katılmayacağını, tam yetkiye sahip yeni bir geçiş hükümetinin kurulacağını kaydetti.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı`nın Gezi olaylarına hatırlatarak, "Tıpkı Suriye`deki gibi devlet halka silah doğrulttu, sizin de Esad`dan farkınız yok" dedi.

Davutoğlu, Atıcı`nın bu sözlerine sert tepki gösterdi.

"Eğer bizi Beşşar Esad ile karşılaştırıyorsanız sizi Allaha ve millete havale ediyorum" diyen Davutoğlu, sesini yükselterek şunları söyledi:

"Siz beni nasıl kendi halkını katleden biriyle karşılaştırabilirsiniz? Nasıl karşılaştırırsın? Türkiye Cumhuriyeti Devleti Dışişleri Bakanını Kimyasal silah kullanan bir katille nasıl karşılaştırırsın? Hangi hakla karşılaştırırsın El-Kaide ile nasıl karşılaştırırsın?"

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir