• DOLAR 34.1
  • EURO 37.964
  • ALTIN 2810.099
  • ...
HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı, Adıyaman'da depremzede esnafı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli etkinliklere katılmak ve ziyaretler gerçekleştirmek için Adıyaman'a gelen HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı, deprem sonrası kentsel dönüşüme giren çarşı merkezindeki esnafı ziyaret ederek hasbihal etti.

Ramanlı'ya sorun ve sıkıntılarını anlatan esnaf, seçim sonrası yalnız bırakıldıklarını, iş yerlerinin yıkılmalarındaki muammaların giderilmesini istediler.

"Adıyaman çok büyük bir deprem yaşadı"

Esnafın mağdur olmamak için sesinin duyulmasını beklediğini dile getiren Ramanlı, "Herkesin tek bir gündemi, tek bir sorunu var. O da Adıyaman merkezdeki çarşının yıkılması, yerine yenisinin yapılması Tabii burada esnafın en çok şikayet ettiği konu belirsizlik; yani mülk sahipleri var, kiracılar var. Çarşı göbeğinde dükkanı olan var, ara sokakta dükkanı olan var. Kime ne ölçüde, nasıl yeni dükkanlar verilecek, metrekareler ne olacak? Bunlarla ilgili bir belirsizlik var. Evet, belki esnaf arasında dolaştığımızda farklı projelerden bahsediliyor ama bu bir resmiyete dökülmedi. Öyle görüyoruz. Esnafın bu anlamda çok ciddi bir şikayeti var. Adıyaman çok büyük bir deprem yaşadı. Bunun etkilerini çok net görebiliyoruz. Adıyaman merkezde buranın ayağa kalkması gerekiyor. Eski ihtişamına, eski düzenine kavuşması lazım. Bunu herkes biliyor. Esnaf da aslında yıkılmaya karşı değil ama yıkım sonrasında oluşacak düzenin ne olacağı konusunda bir fikir sahibi olamadığı için itirazlarını yükseltiyor, sesini yükseltiyor. "dedi.

"Kaş yapalım derken göz çıkarmayla sonuçlanabilir"

Esnafa sağlam bir şekilde bilgi verilmesi gerektiğine vurgu yapan Ramanlı, "Yapılması gereken basit. Şehrin bütün dinamikleri, esnafın mülk sahibinden kiracısına kadar herkesin sağlıklı bilgi alabileceği, şeffaf, denetlenebilir ve öngörülebilir projelerin ortaya konulması ve bu projeler üzerinden bir faaliyete geçirilmesi gerekiyor. Bu konuda ciddi bir eksiklik olduğunu görüyoruz ama zaman bakanlarımızla, mülki amirleriyle esnafların bir araya geldiği toplantılar yaptığını biliyoruz. Ama o toplantıların hiçbirinden esnaflar mutmain olarak sağlam bilgiye erişerek ayrılmamışlar, öyle görünüyor. Zaten böyle olduğu için de şu anda itirazlar yükseliyor. Bir an önce şeffaf bir biçimde halkın doğru bilgilendirilerek nasıl bir proje hayata geçirileceğinin açıklanması gerekiyor. Aksi takdirde bu sorun, 'kaş yapalım derken göz çıkarmayla' sonuçlanabilir. Böyle olmasını elbette istemiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir