Kültürel etkinlikler alanı tasarımında sıra YYÜ'de
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), ortak proje çalışması kapsamında ilki İstanbul'da gerçekleştirilen 'Sanat Galerisi ve Kültürel Etkinlikler Alanı Tasarımı' konulu atölye çalışmasının ikincisini 18-23 Kasım tarihinde YYÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nde düzenliyor.
VAN - YYÜ'de başlatılan atölye çalışması, 9 öğretim elemanı, 12 mimarlık bölümü öğrencisi mimarlık bölümü öğretim elemanları ve 20 mimarlık bölümü öğrencisiyle geniş katılımlı olarak gerçekleştiriliyor.
Yapılan açılışta konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, iki üniversite arasında yapılan bu işbirliğinin başlı başına bir çıkış olduğunu belirterek, projeyi gerçekleştiren tüm öğretim üyesi ve öğrencilere teşekkür etti.
Prof. Dr. Peyami Battal, "Diğer mühendislik bölümlerinin de diğer üniversiteler ile benzer çalışmaları yapmaları için ön ayak olmak gerekiyor, bu konuda destek vereceğimizi buradan ifade etmek istiyorum. Ülkemiz gerçekten zor durumlarda bir biri ile nasıl kenetlendiğini depremde gösterdi. Deprem esnasında Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Bey ve öğrenci arkadaşlar burada maddi ve manevi katkılarını sundular. Bu adımlar ülkede din dil ırk ayrımı yapılmadan nasıl yardımlaşma olduğunu gösteren adımlar. İki üniversitedeki öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz bir araya gelerek ortak bilgi ve ortak duygularını bir proje üzerinde birleştirerek ortaya nasıl bir şaheser çıkarıyor şimdi göreceğiz inşallah." dedi.
"Üniversitemizde bir sanat galerisi ihtiyacımız var"
Buradan çok güzel uygulanabilir bir proje çıkacağını ifade eden Prof. Dr. Battal, uygulama için adım atacaklarını belirterek, "Bizimde üniversitemizde bir sanat galerisi ihtiyacımız var, bu şekilde de hem onu başlı başına güzel görüntüsü ile güzel bir tasarımı ile uygulamaya koymuş oluruz. Biz diyoruz ki hem ihtiyaç defetsin hem de bir kimliği olsun ruhu olsun. Yüzüncü Yıl Üniversitesi anıldığı zaman ki bundan sonraki tüm projelerimizde bu ruhu oluşturmaya çalışıyoruz. İnşallah yeni uygulanan projelerimizde bunu sizlerle beraberde göreceğiz. Bir yere giderken ilk dikkat çeken mimari ruhtur. Bu açıdan da şunu biliyoruz mimarlarımız ve tasarımcılarımız tarihin her dönemde yaşamışlar." diye konuştu.
"Van'ın İstanbul'dan aşağı kalır yanı yok"
Van'ın da İstanbul'dan aşağı değil hatta yukarı tarafları olduğunu da sözlerine ekleyen Battal, "Biz hep beraber el ele verdiğimiz zaman ülkemiz daha güçlü ama bir birimize sırt döndüğümüz zaman gücümüz bölünür yok oluruz." ifadelerine yer verdi.
Projenin YYÜ Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yaşar Subaşı Direk, projenin gerçekleştirilmesinde büyük katkısı olan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'a teşekkür etti.
YYÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Sait Doğan, Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Sedat Bekiroğlu, YTÜ Öğretim Üyesi ve projenin isim annesi Prof. Dr. Müjgan Şerefhanoğlu Sözen ve YTÜ Proje Koordinatörü Prof. Dr. Seda Tönük'ün de konu ile ilgili konuşmalar yaptığı toplantıya akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Toplantı öğrencilerin hazırladığı ikramların sunulmasıyla son buldu. (Murat Dalgın-İLKHA)